Poul Thomsen blev væk fra ekskone OG søns begravelse

Poul Thomsens ekskone og søn begik begge selvmord.

Poul Thomsens ekskone og søn begik begge selvmord.

(Foto: Dan Mariegaard)

80-årige Poul Thomsen har to gange haft døden alt for tæt inde på livet.

Både hans ekskone Hanne og hans dengang 47-årige søn Morten valgte med få års mellemrum at begå selvmord, efter at de begge havde kæmpet med svære psykiske problemer.

Da de skulle begraves, valgte Poul Thomsen dog at blive væk. Det fortæller han hudløst ærligt i en ny selvbiografi – og det samme fortæller han også i et interview med Ekstra Bladet.

Årsagen var ifølge TV-manden, at hans nye kærlighed ikke var inviteret med til begravelserne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Poul Thomsen og Hanne.

Poul Thomsen med Hanne, der senere valgte at tage sit eget liv. Hun var bipolar, tidligere kendt som maniodepressiv. Foto: Aller Media

- Og det kan jeg kun efter bedste evne forsøge at forklare – ikke forsvare. Det hang sammen med min nye kærlighed, Susanne. I begge tilfælde var det, at Susanne ikke var velkommen, og så bliver jeg så stædig, at jeg tænker: ”Så det kan også være lige meget. Så bliver jeg også hjemme”. Så banalt er det egentligt, siger Poul Thomsen i et interview med Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg er nok også sådan indrettet, at det er mindet om det levede liv, der betyder mest. Det er vigtigere for mig end noget ceremonielt omkring en kiste. Sådan er vi jo så forskellige.

Både ekskonen Hanne, som Poul Thomsen var sammen med fra han var 20 år, og hans søn Morten kæmpede med psykiske problemer og begge valgte med få års mellemrum livet fra. 

Tidligere har ”Dus med dyrene”-værten ikke ønsket at åbne op omkring sine tab, men i den nye bog krænger han for første gang sit hjerte ud.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Poul Thomsen med Susanne.

Poul Thomsen sammen med Susanne og hunden Farbror. Foto: Aller Media

Også til Ekstra Bladet sætter han ord på sorgen over, at to personer så tæt på ham valgte at tage herfra. Især tabet af sin 47-årige søn var hårdt, fortæller Poul Thomsen:

- Den sorg overvinder man aldrig. Det kommer man aldrig over. Hanne, det var noget andet. Hun traf en beslutning, jeg respekterede. Hun var et stolt og forment menneske og på et tidspunkt siger hun: ”Nu vil jeg ikke mere”. Og jeg mener, det er ethvert menneskets ret at sige ”Mange tak for denne gang”. Man har retten til sit eget liv og sin egen død, fortæller Poul Thomsen i interviewet med Ekstra Bladet.

Poul Thomsen slog sit navn som hele Danmarks dyreven i perioden 1980-1985, hvor han hver uge i DR's monopoldage tonede frem på skærmen med programmet 'Dus med dyrene'.

Særligt hunde var hans helt store kærlighed - og han har også tidligere fortalt, at familiens firbenede ven hjalp Hanne, der var bipolar, i hendes sværeste stunder.

Artiklen fortsætter under billedet...

Poul Thomsens elskede hunde ligger begravet i hans have i Albæk uden for Randers. Han har selv hugget navnene. Foto: Dan Mariegaard

Labradorhunden Farbror, der døde i 2015 kort før sin 12 års fødselsdag, hjalp Hanne på en helt særlig måde:

- Jeg oplevede Hanne gennem de dybeste sorger og de vildeste glæder, og når hun havde de bedrøvelige stunder, så kunne Farbrors ordløse sprog, de store øjne, der bare kiggede bedende på dig, redde hendes dag. Når man har oplevet den slags, så knytter du et særligt bånd. Og sorgen over at miste et menneske, der står dig nær, er for mig den samme, som når jeg mister en af mine hunde. Det skyldes den der ubetingede kærlighed, har Poul Thomsen tidligere fortalt til BT.
 
Poul Thomsen har haft ti hunde gennem tiden, og den mest kendte var formentlig Balder, der døde tilbage i 1984 under stor mediebevågenhed. Balder var nemlig med Poul Thomsen på TV, når han tonede frem i "Dus med dyrene".
 
Hver gang Poul Thomsen må sige farvel til en af sine firbenede venner, går han med egne ord i sort. 
 
- Hunde giver dig betingelsesløs kærlighed. De er altid hos dig. Dit forhold til børn, kone, familie kan gå op og ned, men sådan er det ikke med hunde. Du kan hele tiden mærke deres puf efter dig, i bogstaveligste forstand, eller høre de glade klap i gulvet med halen, og når de forsvinder efter 10-12 år i dit liv, så er der altså et tomrum, som ikke bare kan fyldes ud, har han tidligere fortalt til BT.

Hans nye biografi har fået titlen ”Dus med livet”, og den udkommer på Turbine Forlaget.

Kæmper du med svære tanker? Så er der hjælp at hente. Du kan anonymt ringe til Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-04.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close