Nyheder29. oktober 2014

Popstars-stjerne idømt fem måneders fængsel og betinget udvisning

Alaa Gharati dømt for blandt andet indbrud og besiddelse af euforiserende stoffer
Af af
Alaa blev i dag idømt fem måneders ubetinget fængsel ved Retten i Esbjerg (Foto:
Alaa blev i dag idømt fem måneders ubetinget fængsel ved Retten i Esbjerg (Foto:Lige nu toner han frem i Kanal 5s 'Popstars', hvor han gør alt for at imponere de hårde dommere, Christiane Schaumburg-Müller, Medina og Søren Rasted.

Men Alaa Gharati gemmer på en dyster fortid, der i dag kulminerede ved Retten i Esbjerg. Her blev den unge popdreng idømt fem måneders ubetinget fængsel og to års betinget udvisning, skriver mx.dk.

Alaa Gharati blev dømt for i alt otte forhold, der blandt andet talte indbrud, overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, besiddelse af euforiserende stoffer samt tyveri. Alle overtrædelserne blev begået i perioden december 2013 til maj i år.

Efter domsafsigelsen fortalte Popstars-deltageren til mx.dks journalist, at overtrædelserne skete på et tidspunkt, hvor 'det sejlede rigtig meget for mig':

- Jeg var en idiot, der følte mig dårligt behandlet af systemet. Jeg var smidt på gaden, jeg havde ingen penge, jeg var vred, bitter og ked af det. Det fik mig til at gøre nogle ting, som jeg ikke burde have gjort, siger Alaa Gharati til mx.dk.

LÆS OGSÅ: Alaas barske barndom: Så far skære pædagogs arm op

'Popstars'-finalisten erkendte sig skyldig i forholdene. Han håber, at han nu kan få lov til at afsone med en fodlænke, så han stadig kan passe sin skole.

SE og HØR har tidligere på året bragt et længere interview med den følsomme popdreng, hvor han fortalte, hvordan hans barske barndom præger ham i dag. Han blev som barn tvangsfjernet og voksede op på en institution.

Og en lørdag nat i april 2003 oplevede den unge dreng noget, som altid vil påvirke ham.

Den nat brød hans dengang 43-årige irakiske far sammen med sin kone og en ven ind på en institution på Fanø, hvor parrets fire børn - deriblandt lille Alaa - var tvangsanbragt. Her overfaldt Alaas far en kvindelig pædagog. Han fægtede med en kniv og skar pulsåren i hendes arm op, hvorefter han bagbandt hende, mens hun blødte voldsomt.

Oplevelsen sidder stadig dybt i Alaa, der i dag bruger musikken til at finde fred og ro:

- Jeg blev tvangsfjernet, da jeg var seks år gammel, og det faldt mig naturligt, at når jeg havde det ad helvede til, så gik jeg ind på mit værelse og lukkede mig inde i mig selv, mens jeg skruede op for musikken og begyndte at synge, fortalte Alaa i det store interview med SE og HØR og tilføjede:

- Det gjorde jeg også, efter at jeg så min far skære pædagogens arm op. Musik har været det største redskab i mit liv. Der er ingen, der kan røre mig, når jeg er i den verden.

Sponsoreret indhold