Nyheder7. november 2016

Politiet i kapløb med vejret: spor efter knivdrab i fare

Moder natur er allerede i gang med at slette sporene efter det brutale drab på den højgravide Louise i Herlev i fredags
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/louise_park.jpg
 Foto: Google Maps og Privat. Grafik: SE og HØR

De mange lys, blomster og breve, der ligger ved indgangen til Elverparken i Herlev vidner om, hvor meget folk i området er i chok.

Louise Borglit var gravid i 7. måned og en tidligere sambo fortæller til Ekstra Bladet, at hun netop var flyttet fra Nørrebro til Herlev, for at give barnet – en lille dreng, som hun ind til videre kaldte ”Lille P” - mere trygge rammer.

Men ingen ved, hvorfor Louise fredag aften skulle dø. Myrdes brutalt med flere stik i brystet.

Ingen undtagen – måske – morderen selv. Og hvem det er, bliver det time for time sværere for politiet at finde ud af.

Sporene, han efterlod, da han i mørket slog den 32-årige makeupkonsulent ihjel, er nemlig udsat for både regn og efterårsstorm – og snart også den første sne.

Og det er i forvejen ikke let at sikre spor ude i det fri, siger en tidligere drabschef til Ekstra Bladet.

- Når man er indenfor, har man nogle muligheder, hvor man kan finde fingeraftryk, noget DNA og måske nogle sålaftryk. Det bliver straks mere besværligt, når man er udenfor, siger han og fortsætter:

- Man kan måske være heldig, at gerningsmanden har spyttet i noget grus eller noget, eller man kan finde et fodaftryk, men det er svært.

Derfor kæmper politiet fortsat med alle midler for at finde gerningsvåbnet – formentlig en kniv, så de kan komme videre i sagen.

Og de tager imod al del hjælp de kan få fra offentligheden.

- Vi arbejder med en lang række spor og tip. Men vi har brug for yderligere, så vi opfordrer alle borgere, der ved blot det mindste, om at kontakte politiet, siger politikommissær Hans Christian Tonnesen, Vestegnens Politi, til avisen.

Hele sagen:

- Fredag den fjerde november om aftenen går Louise Borglit tur med sin søsters hund i det grønne område Elverparken i Herlev, vest for København. Hun er iført sit olivengrønne regntøj og blå gummistøvler.

- En anden hundelufter hører to skrig omkring kl. 19.

- Omkring samme tidspunkt ser et vidne en mørkklædt mand løbe igennem parken. Da manden ser vidnet, vender han om, og løbet den anden vej.

- 15 minutter senere finder en forbipasserende Louise, hårdt såret af knivstik i brystet.

- Akutlæger bliver tilkaldt, men må erklære den 32-årige kvinde – og hendes ufødte barn – afgået ved døden.

- Manden, som er politiets bedste bud på en mistænkt beskrives som 28-30 år gammel, cirka 1.80, spinkel af bygning med smalt markeret ansigt.

- Han var iført mørke bukser og en mørk jakke med hætte trukket op over en mørk kasket og mørke sko.

- Der har været oplysninger fremme i pressen om, at Louises morder, ud over en kniv, også havde benyttet sig af en økse under mordet, men det har politiet ikke kunne bekræfte.

Sponsoreret indhold