Fars pige: Piotr har skabt Caroline

– Vi kan sagtens komme op at skændes, men vi løser det altid, siger en ung Caroline Wozniacki om forholdet til sin far til SE og HØR.

– Vi kan sagtens komme op at skændes, men vi løser det altid, siger en ung Caroline Wozniacki om forholdet til sin far til SE og HØR.

Foto: Claus Poulsen

Den længe ventede Grand Slam-titel er i hus, og Caroline Wozniacki høster flere roser end nogensinde før – senest har hun modtaget ridderkorset af Dannebrogordenen.

Men bag den smilende blondine med de mange pokaler og medaljer står farmand Piotr Wozniacki med et listigt smil.

Lige siden Danmark første gang lærte en dengang 13-årig Caroline at kende som pigen, der ville være verdens bedste tennisspiller, har hun været under sin fars vinger.

Piotr har aldrig selv svunget en ketsjer på professionelt plan, men han har til gengæld tacklet og sparket sig gennem diverse polske fodboldbaner på et ganske højt niveau.

Til trods for den sparsomme erfaring med tennis har han trænet Caroline, fra dengang hun var nødt til at bruge begge hænder for at bære ketsjeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Caroline Wozniacki

Lige fra hun var et ungt spirende talent, har ”Caro” fortalt åbent om sine drømme, og planer om at blive verdens bedste tennisspiller. De drømme har hendes far i den grad hjulpet med at indfri. (Foto: Claus Poulsen)

Fyret og hyret

Trænerrollen varede dog ikke evigt for 55-årige Piotr.

Ad flere omgange har den stolte far måttet afgive ”Wozniacki-skibet”s ror til en anden.

Nogle af de andre trænere, der har forsøgt at guide den nu 27-årige Caroline mod toppen, har været danske Michael Mortensen, hollandske Sven Groeneveld og tjekkiske David Kotyza, der også har trænet henholdsvis Maria Sharapova og Petra Kvitová.

– Jeg ved godt, at jeg er blevet beskyldt for ikke at ville lade andre komme til. Men jeg har altså på intet tidspunkt klæbet mig til trænerstolen. Det er Caroline, der begge gange er kommet og har spurgt, om ikke jeg havde lyst til at træde ind igen, sagde Piotr i 2013, da han for 3. gang stoppede som hendes træner.

Det har altså til tider været onde tunger, der talte om Piotr og hans datter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Piotr Wozniacki og Caroline Wozniacki

Både Caroline og Piotr Wozniacki blev for nylig hyldet på Københavns Rådhus for deres eminente præstationer. (Foto: Thomas Laursen)

Negativ presse

Selv om det lige nu vælter frem med positive historier om Caroline og farmand – som for nylig blev tildelt High Performance Prisen 2018 for sine bedrifter som tennistræner – så har det ikke altid været sådan.

I 2011 var Wozniacki senior mildest talt rasende på de danske medier.

– Danske medier bombarderer hele tiden mig og Caroline med dårlige spørgsmål. Hvorfor skriver I hele tiden negativt om Caroline? spurgte Piotr dengang pressen, der især fokuserede på, at ”Miss Sunshine” stadig ikke havde vundet en Grand Slam.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Caroline Wozniacki

Endelig! Caroline Wozniacki kunne langt om længe sætte flueben ved en Grand Slam-titel, da hun vandt Australian Open i januar. (Foto: All Over Press)

Det lavede verdens bedste ”Wozzy” gudskelov om på i januar i år, da hun vandt Australian Open.

Endelig kunne hun og hendes stolte far lukke munden på alle de kritikere, der blev ved med at pege på den manglende titel.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close