Vild ulykke: Pilou kørte galt på motorvejen - styrtede 200 meter ned ad skrænt

Foto: All Over Press

Pilou Asbæk har med egne ord været hunderæd for døden.

Som ung var den i dag 35-årige ”Game of Thrones”-stjerne da også overordentlig tæt på at miste livet i en alvorlig trafikulykke.

Det fortæller Pilou Asbæk i et åbenhjertet afsnit af podcasten Bucket List, hvor han og værten Le Gammeltoft taler om store og små ting i livet.

Her kommer han ind på den ulykke, som han og hans daværende gymnasiekæreste var ude for, da Pilou Asbæk var bare 18 år gammel og kun havde haft kørekort i en måned.

- Jeg gik på Herlufsholm Kostskole, og jeg kørte til Skagen. Jeg havde lånt min mors Alfa Romeo, og min daværende kæreste og jeg kører nu tilbage fra Skagen. Præcis 14 kilometer før Storebælt springer mit venstre bagdæk med 130 kilometer – jeg sagde 130, men det var meget højere – i timen på motorvejen. Og bilen totalsmadres, fortæller Pilou Asbæk i podcastafsnittet af Bucket List.

Den populære skuespiller fortæller, hvordan bilen først smadrede ind i autoværnet for herefter at ryge ud over en skrænt og styrte omkring 200-300 meter ned – for til sidst at ramme ind i nogle træer.

- Det eneste der gør, at hun og jeg overlever er, at vi har sikkerhedsseler på begge to, fortæller Pilou Asbæk og tilføjer, at ”det eneste, der er tilbage, er hendes sæde og mit sæde. Alt andet er skrællet væk”.

- Jeg kan huske, at dér frøs jeg, og så kom den her Asterix-lignende type kørende i en varevogn, som holder ind til siden. Og så siger han ”Det er okay, det er okay, det er okay, du kørte kun 110, du kørte kun 110”, for ligesom at overbevise mig om, at jeg ikke havde lavet en fejl, at det ikke var min skyld.

- Selvfølgelig var du nødt til at påtage dig den skyld, når du kun havde haft kørekort en måned, og du kiggede til højre og ser, at din kæreste er blevet slynget ud af ruden og blev flået ind igen.

Pilou Asbæks daværende gymnasiekæreste var kommet slemt til skade i sit ansigt. Skuespilleren husker tydeligt, hvordan han opdagede hendes blødende ansigt, efter at bilen er endt i træet.

- Jeg har et meget stærkt billede af, at alt foregår i slowmotion. Jeg registrerer alt, der foregår omkring mig. Og så kigger jeg på hende, da bilen endelig holder stille, og hun ser fuldstændig uberørt ud, fuldstændig uskadt – og så vender hun sig mod mig, og så kan jeg så se, at hele hendes højre side har været slået ud af bilruden og er revet op.

Pilou Asbæk var som ung bange for døden - blandt andet som følge af en alvorlig bilulykke. Foto: All Over

Pilou Asbæk og gymnasiekæresten røg på hospitalet, hvor lægerne lappede hende sammen.

- Den dag brød jeg grædende sammen. Lægen kommer ind til os og siger, at der ikke er noget at græde over, for der ligger en ung fyr ved siden af os, der lige har fået revet armen af, ”så I har det faktisk godt. Så I skal bare være taknemmelig”, husker Pilou Asbæk.

- Efterfølgende havde jeg lyst til at sige ”Fuck dig!”, men han prøvede jo egentlig bare på at sætte det i et andet perspektiv. Den dag tror jeg, at jeg fik den dødsangst, der prægede mig i 20erne, som nok først rigtig forsvandt ved Agnes’ fødsel, da jeg var 30, fortæller Pilou Asbæk, der i podcast-interviewet også kommer ind på, at hans dødsangst formentlig skyldtes hans måde at leve på, da han var ung:

- Min frygt for døden og for livet var måske forbundet med et massivt forbrug af alkohol og fest og ballade, og man stiftede bekendtskab med alle mulige mystiske og dumme euforiserende stoffer, siger Pilou Asbæk.

- Jeg havde en meget, meget klog mand, der sagde noget til mig på et meget vigtigt tidspunkt. Han sagde ”Hvis du hele tiden vil give den så meget gas, som du gør nu, så se dit humør som et titurskort til bussen. Og det er, at du på en aften fyrer alle ti ture af”. Jo ældre jeg er blevet, jo mere ro finder jeg og jo mindre angstfuld er jeg, og det er på trods af, at der sker så sindssygt meget shit omkring mig, fortæller Pilou Asbæk i interviewet.

Du kan høre hele interviewet med ham i podcasten Bucket List her. 

Pilou Asbæks mange look

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close