Nyheder 8. februar 2017

Pilou Asbæk scorer rolle i stor film om et omstridt mord

Sagen om de såkaldte Hypnosemord i København i 1951 bliver omdrejningspunktet for filmen "The Guardian Angel".
(Foto: Mikael Rieck)

Den 29. marts 1951 trådte den 28-årige Palle Hardrup ind i Landmandsbankens filial på Nørrebrogade. Da han løb ud af banken igen, havde han to liv på samvittigheden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hans forsøg på at røve banken endte nemlig katastrofalt, men selv om han hurtigt blev fundet af politiet og indrømmede sin ugerning, sluttede sagen langt fra der.

Det skulle nemlig vise sig at være en af de mest mærkværdige kriminalsager at opklare, Danmark til dato har set.

Efterfølgende blev der sået tvivl om, hvorvidt Palle Hardrup var blevet hypnotiseret af sin tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, til forbrydelsen.

Dobbeltdrabet, der i folkemunde fik navnet Hypnosemordet, bliver nu til en film med den danske skuespiller Pilou Asbæk i hovedrollen som efterforskeren, der forsøger at opklare sagen.

Netop nu bliver filmen, der er en dansk-finsk-kroatisk koproduktion, optaget i den kroatiske hovedstad Zagreb, men vil på et senere tidspunkt også skyde scener i København.

Den har fået titlen "The Guardian Angel", og på rollelisten er - ud over Pilou Asbæk - også den danske skuespiller Cyron Melville i rollen som Palle Hardrup, samt den 37-årige Johannes Lassen som Pilou Asbæks ven og politikollega.

Desuden medvirker også den amerikanske skuespiller Josh Lucas, der før har medvirket i film som "Glory Road" og "Poseidon", samt Rade Serbedzija, der før har været med i blandt andet "Mission Impossible 2" og den meget populære tv-serie "Downton Abbey"

Finske Arto Halonen skal instruere filmen.

"The Guardian Angel" forventes at få premiere i 2018.

I galleriet herunder kan du se masser af billeder af Pilou Asbæks looks gennem tiden:

Pilou Asbæks mange look

/ritzau/

Sponsoreret indhold