Pilou Asbæk: Danmark trængte til en pause fra mig

Pilou Asbæk var træt af at se sig selv på dansk film og TV, så han tog en pause i udlandet.

Pilou Asbæk var træt af at se sig selv på dansk film og TV, så han tog en pause i udlandet.

Foto: All Over Press

Med film som "Ben Hur" og "Ghost in the Shell", hvor han spiller overfor Scarlett Johansson og ikke mindst en rolle i den voldsomt populære serie "Game of Thrones", har Pilou Asbæk for alvor fået hul igennem til en international karriere.

De seneste par år har han satset på roller i udenlandske produktioner, men nu skal skuespilleren indtage rollen som efterforsker i filmen "The Guardian Angel", der, selv om den bliver indspillet på engelsk og er en dansk-finsk-kroatisk produktion, omhandler en pæredansk og meget mystisk kriminalsag kaldet "Hypnosemordet".

Dermed vender stjernen hjem til dansk film.

- Jeg kommer direkte fra "Game of Thrones" og "Ghost in the Shell", som er sådan nogle milliardproduktioner. Men nu har jeg lavet et par amerikanske film, og jeg syntes, det var på tide at komme tilbage. Jeg har jo ikke lavet noget i Danmark i to et halvt år, fortæller skuespilleren.

Han mener, at det kommer ham til gode, at han har holdt lav profil her hjemme i en periode.

- Da jeg rykkede til udlandet, havde jeg lavet film i Danmark i otte år, og havde måske medvirket i to-tre spillefilm om året og en tv-serie. Jeg var fandeme også blevet træt af at se på mig. Så jeg tror, det var en tiltrængt pause for alle parter, siger skuespilleren og griner.

Filmen om "Hypnosemordet" handler om et bankrøveri begået i 1951, hvor en mand skyder og dræber to mennesker. Bagefter bliver der sået tvivl om, hvorvidt gerningsmanden har været hypnotiseret til forbrydelsen.

"The Guardian Angel" bliver optaget i Zagreb i Kroatien, og filmens budget er langt fra de Hollywood-produktioner, Pilou Asbæk har beskæftiget sig med på det seneste.

- Men historiefortællingen er stadig den samme, forklarer Pilou Asbæk.

- Hvis det havde været en spillefilm til 100 millioner dollar, så ville der bare være mere ventetid, fordi det er et større setup. Der er en anden mobilitet, fordi vi er så få, man kan lave flere scener på kortere tid, siger han.

Og det er nødvendigt at overholde tidsplanen. Skuespilleren er nemlig på kontrakt med "Game of Thrones", og her rutter man ikke med tiden. Pilou Asbæk er en brik i et stort puslespil, og han skal stå klar, når optagelserne til serien finder sted.

- Det er dem, der dikterer min kalender fuldstændigt, forklarer Pilou Asbæk.

Alligevel lykkedes det for ham at få presset "The Guardian Angel" ind i sit stramme program.

- De (HBO, red.) booker ens kalender ud i 6-7 måneder, hvor man ikke kan lave andet. Så jeg har måske mulighed for at lave en eller to andre ting i løbet af et år, og der vil jeg altså gerne afprøve mig selv, forklarer han og uddyber:

- I udlandet er det jo ikke hovedroller, jeg får tilbudt, det er de mere støttende roller. Så det er også for at prøve mig selv af, at jeg har taget denne her rolle, for at se hvordan jeg har det med at spille en hovedrolle på engelsk, siger Pilou Asbæk.

"The Guardian Angel", der også har danske Johannes Lassen og Cyron Melville på rollelisten, forventes at få premiere i 2018.

Du kan se billeder af Pilous mange looks i galleriet her:

Pilou Asbæks mange look

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close