Nyheder28. juni 2017

Phlake åbner Orange scene i dag: Det bliver ikke større

Duoen Phlake har med kometfart skudt sig til toppen af hitlisterne. Nu skal de tage karrierens største skridt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.5835970a.jpg
 Foto: All Over Press

Sidste år dukkede tusindvis af mennesker op ved Roskilde Festivals Rising-scene for at se den upcoming duo Phlake spille en koncert under opvarmningsdagene.

Det skabte kaos på festivalen, hvor ingen havde forudset, at gruppen ville få så meget opmærksomhed - mindst af alt dem selv.

Men efter et år, hvor hit har afløst hit for duoen, vender Mads Bo og Jonathan Elkær tilbage til festivalen for denne gang at indtage den største scene, Roskilde kan diske op med.

- Det er først og fremmest et ret stort skulderklap. Sidste år havde vi ikke regnet med, at det ville blive så vildt, som det gjorde, at det gik så godt, og at der kom så mange. Hele stemningen var så mindblowing, at man aldrig vil glemme det, siger Jonathan Elkær.

Han er dog ikke er i tvivl om, at årets koncert bliver lige så stor en oplevelse.

- Det er en historisk begivenhed at åbne Orange, det er noget, man snakker om mange år efter, hvem der åbnede det og det år. Så det føles, som om man bliver en del af dansk musikhistorie, forklarer han.

- Det bliver ikke større end Orange Scene i Danmark. Det er så sagnomspundet, og alle store danske og internationale navne har stået der. Det er kæmpestort og ret vildt, supplerer Mads Bo.

Derfor kan duoen, der står bag hits som "Angel Zoo" og "Chunks" også godt mærke, at nerverne er en smule flossede før den store koncert. Men som professionelle kunstnere prøver de at udnytte det til deres fordel.

- Alle, vi har snakket med, der har spillet der, giver udtryk for, at det er en frygtindgydende scene, siger Jonathan Elkær.

- Det er svært ikke at gøre sig alle mulige forestillinger, men jeg tror, man skal bruge den nervøsitet og frygt som energi. Vi har forberedt os grundigt, og vi har talt meget om det og lagt mange kræfter i det show, fortæller han.

Når duoen med sit band indtager Orange Scene onsdag aften, bliver der en del kendte ansigter blandt publikum. De har nemlig inviteret deres forældre med.

- Mine forældre får debut på Roskilde i år, det er første gang, de skal med. De har en endagsbillet onsdag. De er så pavestolte, som forældre nu kan være siger, Mads Bo.

- Min mor var også helt euforisk, men min far var ret nonchalant, sådan "jeg ved ikke, om det passer mig så godt den dag, jeg har noget salsaafslutning, men hvis det betyder meget for dig, må jeg hellere komme". Helt kølig. Men han kommer, jeg har købt en billet til ham, siger Jonathan Elkær og griner.

Phlake går på scenen klokken 18.00.

Sponsoreret indhold