Nyheder 1. juli 2018

Peter Zobel efterlader gigantarv: Så meget får børnene

Salget af afdøde Peter Zobels gods indbringer langt mere end den tinglyste gæld på 100 mio. kr.
(Foto: Claus Poulsen)

Prins Joachim og kronprins Frederiks gode ven, hofjægermester Hans Michael Jebsen, er årsagen til, at afdøde Peter Zobels fem børn Rigmor, Sarah, Caroline, Alexander og Nicolai ikke kommer til at døje med økonomiske kvaler i et stykke tid.

Hongkong-milliardærens 28-årige søn Michael Immanuel Jebsen har nemlig betalt 131.160.000 kr. for Bækkeskov Gods, som var Peter Zobels hjem i 20 år, indtil han i september døde, 81 år gammel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Hans Michael Jebsen er hofjægermester, og derfor kender han og hustruen Desirée også kronprins Frederik og Mary. (Foto: All Over Press)

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Aller Media DK)

Prins Joachim har bl.a. samarbejdet med Hans Michael Jebsen om driften af Schackenborg Slotskro. (Foto: Aller Media DK)

Stort overskud

Når Hans Michael Jebsen har ladet sin søn stå som ejer af Bækkeskov, skyldes det, at familien med de dansk-tyske aner i forvejen ejer herregårdene Rosendal, Margrethelund og Orebygård.

Købssummen på godt 131 millioner kr. er væsentlig mere end den tinglyste gæld på omkring 100 millioner kr., og dermed kan Zoblerne fordele omkring 30 millioner kr. mellem sig efter salget af den sydsjællandske ejendom, som dækker et areal på næsten to millioner kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Alexander og Nicolai Zobel bærer deres fars kiste. (Foto: Mikael Rieck)

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Halvsøstrene Rigmor og Sarah Zobel med deres far Peter Zobel, som efterlod en formue, der sikrer dem økonomisk. I baggrunden deres lillebror Alexander. (Foto: All Over Press)

Peter Zobel efterlod sig andre værdier. Formuen i hans anpartsselskab PHZ Holding blev i det seneste regnskab talt op til knap 39 millioner kr.

Hvad der eventuelt har stået af penge på Peter Zobels private konti, er ikke offentligt tilgængeligt, men det kommer oven i de knap 60 millioner kr. – efter betaling af arveskat – som skal fordeles mellem de fem arvinger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold