Nyheder13. november 2014

Peter Tanevs fortid gemmer på hemmeligheder

Derfor blev han vejrvært
En barndom fyldt med oplevelser i naturen ligger til grund for vejrmandens flotte karriere.
En barndom fyldt med oplevelser i naturen ligger til grund for vejrmandens flotte karriere.
 Foto: Kaspar WenstrupI et ærligt interview med SE og HØR afslører Peter Tanev, hvorfor han blev meteorolog og senere en succesfuld vejrvært på TV2.

- Da jeg skrev min nye bog ("Tanevs vejrbog") reflekterede jeg faktisk meget over, hvorfor jeg er så vild med vejret. Pludselig kom der oplevelser og minder frem fra min barndom, som jeg nu kan se, har påvirket mig, siger Peter Tanev til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Peter Tanev giver et godt blæs

Den danske vejrprofet elsker at arbejde med sne og slud på TV2 Vejret, ligesom han elskede at boltre sig i sneen, da han var en lille dreng.

- Nu lyder jeg gammeldags, men der var ikke mobiltelefoner eller computere dengang. Så når der var snevejr gik vi ud og legede. Jeg elskede at stå på skøjter eller gå ture i sneen om aftenen - ja sågar om natten. Det var hyggeligt, og det vækkede en stor interesse for vejret i mig, det er helt klart, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Tanev flytter ind til Crone

Men også et besøg hos det helt store vejridol Henrik Voldborg gjorde indtryk på den muntre vejrhane.

- Som 14-årig fik jeg lov til at besøge Henrik Voldborg og vejrredaktionen. Han satte tid af til mig, og jeg fik lov at overvære det hele. Det var meget spændende, for han var jo både kendt og dygtig. Den dag i dag tager jeg også tit imod børn og unge, der har lyst til at opleve, hvordan man arbejder med vejret på TV, siger den sympatiske meteorolog.

LÆS OGSÅ: Se Peter Tanevs sexede date

Du kan som altid se Peter Tanev i TV2 Vejret, ligesom du også kan læse om hans spændende oplevelser med det danske vejr i den nye bog "Tanevs Vejrbog - Året rundt i Danmark", som er fyldt med personlige vejranekdoter fra hans barndom.

LÆS OGSÅ: Åh nej, sikke en straf: Hother taber væddemål til Tanev

Sponsoreret indhold