Nyheder4. september 2017

Peter Madsen skal i retten: Nu vil han have sin forklaring frem

Peter Madsen skal i retten tirsdag, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham fængslet i yderligere fire uger. Nu fortæller hans forsvarsadvokat, hvorfor de håber på, at dørene får lov til at være åbne ved retsmødet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Raket-Madsen skal en tur forbi Københavns Byret tirsdag, hvor det skal afgøres, om han kan blive løsladt.

Anklagemyndigheden kræver, at han bliver fængslet i yderligere fire uger.

Nu fortæller Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, at de håber, at dørene kan forblive åbne i morgen under retsmødet.

Det skriver TV 2, der har snakket med forsvareren.

Og der er en helt speciel grund til, at Peter Madsen og Betina Hald Engmark håber på, at dørene kan forblive åbne.

- Det har fra første færd været min klients ønske, at der var en åbenhed i sagen, forklarer Betina Hald Engmark til TV 2. - Det er ikke sådan, at der skal være en forståelse for forklaringen. Det har min klient ikke et behov for. Min klient har alene et ønske og et håb om, at alle oplysninger kommer ud og bliver offentliggjort, fortæller hun yderligere i interviewet.

Nægter sig skyldig i usømmelig omgang med lig

Det har tidligere været fremme, at Kim Wall skulle være død i en ulykke om bord på ubåden, og at Peter Madsen efterfølgende valgte at begrave hende til søs.

Det oplyste Københavns Politi i en pressemeddelelse i forrige uge.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi pressemeddelelsen.

Da Kim Walls torso dukkede op i forrige uge, stod det dog hurtigt klart, at hun var blevet parteret.

Men Raket-Madsen nægter sig skyldig i at have parteret hende – også selv om liget af den afholdte journalist mandag i forrige uge blev fundet uden arme, uden ben og uden hoved ved Kysten på Amager.

Det fortalte Raket-Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, til Ekstra Bladet.

- Han nægter sig skyldig i den måde, som man har formuleret det på, ja (sigtelsen for usømmelig omgang med lig, red.). Og derfor må han nægte sig skyldig. Min klient erkender at han har begravet hende til søs. Så han erkender rent faktisk en overtrædelse, men bare ikke på de præmisser, som politiet har sigtet ham for, fortalte forsvareren til Ekstra Bladet.

Der er endnu ikke fundet yderligere ligdele af Kim Wall, ligesom hendes ejendele heller ikke er blevet fundet.

Du kan se billeder fra en af Danmarks mest omtalte kriminalsager i galleriet herunder

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold