Peter Belli stopper med at turnere

Når 2017-turneen er overstået køres turbussen i garage og derpå spiller Peter Belli kun særligt udvalgte koncerter.

Når 2017-turneen er overstået køres turbussen i garage og derpå spiller Peter Belli kun særligt udvalgte koncerter.

Foto: All Over Press)

 
 
Et af dansk musiks helt store koryfæer, Peter Belli, er ved at forberede sig på noget, der minder om en pensionisttilværelse.
 
Men sangeren er også fyldt 73 år, så selv om skiftende regeringer har sat pensionsalderen op, så hører han - om ikke andet rent aldersmæssigt - til folkepensionisternes gruppe.
 
 
Og rent musikalsk så synger Belli heller ikke på sidste vers, men skal i næste uge  gang med indspilningen af et album, der kan blive det sidste fra hans hånd.
 
 

Peter og hustruen June har været sammen i en menneskealder. (Foto: All Over Press)
 
Og det kommende album skal danne baggrund for Peter Bellis afskedsturné.
 
Næste år spiller han i hele Danmark med bandet 'De Rejsende', 'men så er det også slut med at turnere', siger Peter Belli til BT.
 
 
Derefter vil han nøje udvælge de koncertjobs, han stiller op til.
 
- Hele næste år har vi sat af til at køre Danmark tyndt - og derefter tænker jeg så at køre band-bussen i garage. Jeg har mere eller mindre stået stand by de sidste 50 år, altid klar til spille overalt, hvor de kaldte på mig. Men efter 2017 vil jeg kun spille udvalgte koncerter, hvor jeg føler, at sammenhængen er rigtig, siger Belli til BT.
 

Efter 2017 er det slut med køre Danmark tyndt i turbussen. (Foto: All Over Press)
 
 
Det nye album indspilles i samarbejde med Bellis nære ven, Poul Martin Bonde.
 
- Peter er i god form for øjeblikket. Han har lige givet et brag af en koncert i Svendborg. Han har været meget syg for nogle år siden. Det er godt at se, at han har det så godt, som det er tilfældet. Jeg synes, at det er det helt rette tidspunkt at stoppe på, siger Poul Martin Bonde til BT.
 
For tre år siden blev Peter Belli ramt af en infektion i urinvejene, der første til blodforgiftning og nyresvigt, og en overgang frygtede man for den folkekære sangers liv, men heldigvis klarede han skærene, og er nu klar til at sige ordentligt farvel til alle sine fans over hele Danmark.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close