Nyheder27. marts 2017

Oraklerne: Genbrugsgaver, hot or not?

Oraklerne er endnu engang i centrum i et dillemma, når de i aften skal afgøre om hjemmelavede genbrugsgaver er et hit
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/oraklerne.jpg
 Foto: Kanal 4

I aften sender Kanal 4 endnu engang "Oraklerne", og det er et utrolig engageret orakelpanel, der i aften skal diskutere om hjemmelavede genbrugsgaver er hit eller ej.

Michelle fra Albertslund er en miljøbevidst kvinde, som derfor ønsker at give hjemmelavede gaver til sine venner og bekendte. De hjemmelavede gaver falder dog ikke altid i god jord, og derfor er hendes spørgsmål nu, om hun skulle dropppe de kreative påfund?

Og det spørgsmål, det er noget, der i den grad kan sende toneleje i vejret blandt de fire orakler, Søren Fauli, Christian Bitz, Emil Thorup og Uffe Buchard.

Det der med gaver er nemlig et noget ømt punkt for flere af oraklerne.

Den ærlige Uffe Buchard kan selv blive temmelig gal, hvis hans gavegivere bliver lidt for kreative.

- Jeg har det med ikke at tale med folk i timevis, hvis de har givet mig en gave, jeg ikke bliver glad for, for så synes jeg ikke, at de har læst mig. Så bliver jeg skuffet... nej jeg bliver faktisk rasende, fortæller Uffe Buchard.

Emil Thorup har også taget konsekvensen af de mange fødselsdage med fantasifulde gaver fra venner og familie.
Han har frabedt sig gaverne.

-Jeg gider ikke have lort, fortæller en kontant Emil Thorup.

Den unge møbeldesigner gider simpelthen ikke have gaver, hvis han ikke har ønsket sig dem.

- De sidste mange år, har jeg til min fødseldag og til jul decideret i invitationerne frabedt mig gaver. Lad være med at give gaver til folk, der ikke vil have dem, lyder rådet videre fra Thorup.

Stemningen blandt oraklerne er altså noget mere elektrisk end normalt, og det er tydeligt at gaveemnet kan få de fire kloge mænde på tærerne.

- I dag blev vi fire mænd til rablende sindssyge kvinder, der bare ville til orde hele tiden, det er rimelig vidunderligt og en lille smule skræmmende, fortæller Buchard.

Søren Fauli har dog umiddelbart ikke meget til overs for den miljøbevidste beslutning om at finde gaver i genbrugen.

- Jeg synes, dit projekt er selvoptaget. Giver du din gave for din skyld, for at de skal se dig som et genbrugsmenneske, der er økologiskbevidst, eller giver du en gave fordi, at du ser et menneske, spørger Fauli den dillemaramte Michella.

Hvad "oraklernes" endelige råd til Michelle bliver, kan du se i aften klokken 21 på Kanal, indtil da kan du se klippene, hvor oraklerne diskuterer gaver herunder.

Sponsoreret indhold