Nyheder5. marts 2014

Østkyst Hustlers: Vi snød os ind i Tivoli

Rapperne klar til Fredagsrock
Østkyst Hustlers spiller i Tivoli den 11. april.
Østkyst Hustlers spiller i Tivoli den 11. april.
 Foto: Thomas Laursen




"Han får for lidt" fra 1996 spiller automatisk for det indre øre, når man hører bandnavnet Østkyst Hustlers. For lidt fik gruppen åbenbart også selv dengang - i hvert fald i løn. De snarrådige drenge så sig derfor nødsaget til at snyde sig ind i Tivoli.

- Det koster jo en formue at betale indgang til Tivoli. Det havde vi sgu ikke råd til, fortæller Jazzy H, da Newspaq møder gruppen i Nimb efter afsløringen af årets program til Fredagsrock i Tivoli.

De rocker i Tivoli

De tre bandmedlemmer Bossy Bo, Jazzy H og DJ Peyk, som fandt sammen i 1993, hvor de dannede gruppen Østkyst Hustlers, er i år øverst på plakaten, når de åbner Fredagsrock med en stor koncert på Plænen i Tivoli.

Det er ikke desto mindre med en næste frydefuld glæde i stemmen, at de tre fyre fortæller historien om dengang, de brød ulovligt ind i den populære forlystelsespark.

- Vi startede oppe foran Hovedbanen. Det er jo her, folk smider deres turpas fra sig, når de kommer ud fra Tivoli. Når vi så havde fundet tre af dem, gik vi ind på billetkontoret og bad om at låne et stykke tape - dengang måtte man altid gerne låne et stykke tape, fortæller DJ Peyk og fortsætter:

- Ståltråden (oven på plankeværket rundt om Tivoli red.) kunne man bare klippe over med en knibtang, som man havde stukket i lommen på øverste etage i Daells Varehus. De satte aldrig alarmer på deres værktøj, afslører han.

- Så var det bare over plankeværket, så var man i Tivoli, tilføjer Bossy Bo.

Steffen Brandt: Jeg skal bæres ud

Sådan lykkedes det de fiffige hiphop-drenge at tage en næsten daglig tur i Tivolis gamle rutsjebane. Men Tivolis sikkerhedsfolk viste sig at være lige så snu.

- De begyndte at smøre tjære øverst på hele rækværket. Og det ser altså ikke særlig fedt ud på lyse jeans!, understreger DJ Peyk.

Derfor har gruppen, der trods alt er modnet en smule siden de lovløse dage, fundet på en mere sikker fidus, når de vil slippe for at betale indgang til Tivoli.

- Vi spiller jo på Plænen. Så kommer vi gratis ind, konstaterer Jazzy H med et skævt smil.

Østkyst Hustlers spiller i Tivoli fredag den 11. april.

Sponsoreret indhold