Nyheder7. januar 2014

Øhh... hvad sagde de lige?

DRs søndagsserie ’Arvingerne’ får modvind for mudret lyd
Af af
'Arvingerne'.
'Arvingerne'.
 Foto: Kasper Wenstrup



Danskerne er ikke just begejstrede over lyden, når det kommer til DRs nye store satsning 'Arvingerne', der løber over skærmen søndag aften. Flere gange er lyden nemlig så mudret og utydelig, at det er umuligt at finde ud af, hvad der bliver sagt mellem Trine Dyrholm, Jesper Christensen og resten af skuespilholdet - til stor irritation for mange af de danskere, der følger med i 'Arvingerne'.

Seer- og stjerneregn til 'Arvingerne'

De lader derfor deres frustration få frit løb på DR-seriens Facebook-side:

- Rigtig god serie, men lyden er dårlig.

- Utrolig dårlig lyd.

Sådan lyder blot nogle af de sure opstød, der er landet hos DR, efter seriens andet afsnit søndag løb over skærmen. Også på BTs Facebook-side har seerne bidt mærke i, at lydsiden af serien halter gevaldigt:

- Det tegner godt, men det er helt vildt så dårlig lyd, der er på den. Jeg må finde underteksterne frem for at kunne følge med i dialogerne, for skruer jeg højere op, bliver baggrundslydene og effektlydene alt for høje, skriver en skuffet læser således på Facebook.

Pernilla August: Derfor sagde jeg ja til 'Arvingerne'
Det er ikke første gang, at DRs dramaafdeling får kritik for lyden. Også under serie-successen 'Forbrydelsen' var der problemer med mumleri og dårlig lyd.

Trods den hårde medfart for 'Arvingernes' mumleri, fulgte to ud af tre danskere - eller ca. 1,9 millioner - kampen om Grønnegården søndag aften. Også anmelderen har rost skuespillet og manuskriptet fra Maya Ilsøe til skyerne.

Hvad mener du om lyden i 'Arvingerne'? Deltog i debatten på SE og HØRs Facebook-side her.

Sponsoreret indhold