Nyheder20. marts 2017

”Nybyggerne”-vindere: Derfor skal sønnen ikke døbes

Lise og Michaels søn skal selv have lov at vælge, om han ønsker at blive døbt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-13871.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Der er godt gang i planlægningen af sønnen Villys navngivningsfest for sidste års Nybyggerne-vindere Lise Vandborg og Michael Stig Christensen.

Og at det er en navngivning og ikke en dåb, er der en forklaring på: Han skal nemlig selv have lov at beslutte, om han en dag vil døbes, fortæller Lise på parrets blog.

- Michael er døbt som lille af tradition og respekt for det. Jeg ved, at rigtig mange sætter pris på traditionen, og det skal der også være plads til. Men i min familie har det været lidt anderledes. Min far er meget fastbesluttet ateist, og min mor er…. skabsateist(?). Hun er i hvert fald ikke troende, skriver den nybagte mor på bloggen.

Lise blev ikke selv døbt som baby – hun skulle selv have lov at bestemme, om det var noget, hun ønskede. Og det var det. Derfor blev hun døbt i en alder af 12.

- Konfirmeret blev jeg også. Kunne jeg i dag vælge det om, gjorde jeg det, indrømmer Nybyggerne-vinderen og fortæller, at hun og Michael har snakket en del om, hvorvidt deres søn skulle døbes eller ej.

- Michael er kommet frem til, at en dåb kun ville være pga. traditionen, og derfor valgte vi samme kompromis-løsning som med mig. Villy skal selv vælge, om han vil døbes, lyder konklusionen.

Lille Villy, som parret også kalder Vilsen, kom til verden i slutningen af december.

Sponsoreret indhold