Nyheder18. juli 2018

Dan Rachlin ”afslørede” Bisgaards død før familien: Nu svarer han på kritikken

Dan Rachlin afslørede lørdag, at den kendte dj Jeppe Bisgaard, søn af Hans Otto Bisgaard, var død – ét døgn før, at Jeppe Bisgaards egen familie valgte at fortælle om den triste nyhed. Det har fået flere til at debattere, om Dan Rachlin var for hurtigt ude. Nu svarer han igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/6437908d0f2f4c7f95f5fdad1d298a52.jpg
 Foto: All Over

Søndag meddelte Jeppe Bisgaards familie på Facebook, at den 47-årige musiker og dj var død efter længere tids sygdom.

Men allerede dagen inden var nyheden ”sluppet ud”. Her havde radiovært Dan Rachlin nemlig afsløret nyheden på sin egen Facebook-profil.

- Jeg erfarer netop nu at Jeppe Bisgaard er død. Det gør mig virkelig, virkelig trist, skrev Dan Rachlin lørdag aften i sin hyldest til Jeppe Bisgaard.

Annonceringen undrede tydeligt Jeppe Bisgaards søster, Mette Marie Bisgaard, der dagen efter kommenterede Dan Rachlins opslag, da hun selv valgte at fortælle om sin brors død:

- Vi har nu som familie valgt at meddele, at vores elskede bror og søn, Jeppe Bisgaard, fik fred fredag eftermiddag. (Seriøst, var det Dan Rachlin, der breakede den? lol), skrev Jeppe Bisgaards søster blandt andet på sin Facebook.

Det har fået flere til at debattere, om Dan Rachlin har for tidligt ude med sin nyhed.

- Tavshed er guld, Dan men det ligger ikke til dig at holde kæft, nu tror alle du udtaler dig på familiens vej, den ære fik du heldigvis ikke, søsteren tog ordet, skriver en blandt andet som kommentar til Dan Rachlins Facebook-opdatering lørdag aften.

Nu har radioværten valgt at knytte lidt mere ord til sin opdatering på Facebook, der altså kom et døgn før, at familien selv meldte noget ud:

- Jeg kan, helt ærligt ikke se, at jeg har gjort noget forkert. Man kan med rette, alligevel stille sig selv det spørgsmål om jeg, med min forholdsvis besøgte Facebookvæg skal vente en anelse længere, indtil en masse andre havde skrevet om søde Jeppes' død. Og det vil jeg overveje, når noget følsomt rammer næste gang. Men som sagt, jeg kan ikke se, at jeg gjorde noget forkert!, skriver Dan Rachlin.

47-årige Jeppe Bisgaard sov ind fredag efter en lang og hård kamp mod kræft.

Efterfølgende valgte hans far, Hans Otto Bisgaard, at sætte ord på tabet af sønnen:

- Han blev opereret første gang og fik at vide, at der ikke var noget at gøre. Kræften sad i hjernen, og det er et forbandet sted. Det kan ikke kureres. I gennemsnit lever man halvandet år med den type kræftsygdom. Men man kunne håbe på tre år, fik han at vide. Hvortil Jeppe svarede: 'Bare jeg får lov til at få VM i fodbold med'. Og det var præcis, hvad Jeppe fik. Tre år og VM i fodbold, lige bortset fra finalen, siger Hans Otto Bisgaard i et interview med BT.

De sidste tre måneder gik det hurtigt ned ad bakke for Jeppe, der selv arbejdede som dj. For et par uger siden valgte Hans Otto Bisgaard, hans kone Hanne, og lillesøsteren Mette Marie at flytte ind i Jeppes lejlighed på Frederiksberg for at pleje ham og være sammen med ham i den sidste tid.

- Vi har været der for at sige farvel, har haft en hel uge, hvor vi har gået og hygget om ham og snakket med ham. Vi vidste alle, hvor det bar hen. Jeppe inklusive. Der var ikke noget piv fra ham. Vi gjorde alt for, at han skulle være her i lejligheden, fortæller Hans Otto Bisgaard i interviewet med BT.

Onsdag mistede Jeppe så bevidstheden, og to dage senere – fredag eftermiddag – sov han stille ind omgivet af sin familie i lejligheden på Frederiksberg.

- Der var ikke én lyd, der var ikke en rallen. Der var intet andet, end at lige pludselig, så var han der ikke længere. Jeg sad og kiggede på ham og tænkte 'Nu er han holdt op med at trække vejret.' Det var meget smukt og roligt, siger en tydeligt berørt Hans Otto Bisgaard til BT.

Jeppe Bisgaard bisættes næste fredag, den 27. juli, fra Frederiksberg Kirke.

Sponsoreret indhold