Nyheder13. januar 2017

Nu kan du ikke længere se "SKAM" uden for Norge

Fra i dag er det ikke længere muligt at se "SKAM", hvis du sidder i Danmark og vil se det på NRK
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mynt15109716aw.00_01_38_24.still004_1_1.jpg
 (Foto: NRK)

Fra i dag kan du ikke længere se "SKAM" på NRK.no, den norske TV-station er efter krav fra IFPI Norge blevet nødsaget til at sætte geoblockere på deres hjemmeside.

Det vil sige, at hvis du sidder i Danmark og går på NRK.no for at se SKAM, så bliver du mødt med beskeden om, at TV-stationen ikke har rettigheder til at vise den populære ungdomsserie uden for Norge.

- NRK har modtaget et krav fra IFPI Norge om øjeblikkelig geoblokkering af serien, så den kun kan ses i Norge. IFPI er foreningen for de internationale pladeselskaber og deres datterselskab i Norge, fortæller NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree til norsk P3.

Det er de mange danske og svenske seere af den populære serie, der nu gør, at det der bliver lukket af for indholdet.

- NRK har ret til at publicere indholdet til nordmænd i Norge og udlandet, og pladebranchen reagerer nu på, at for mange andre ser det, uden at NRK har betalt for de internationale visningsrettigheder, forklarer Kari Anne Lang-Ree.

Herhjemme har man kunnet se sæson 1 og 2 hos DR, mens tredje sæson er på vej til DR, men hvis ikke NRK får styr på rettighederne inden fjerde sæson får premiere, så må danske "SKAM"-fans altså væbne sig med tålmodighed.

Du kan se flere billeder af skuespillerne fra "SKAM" i galleriet herunder

SKAM

Sponsoreret indhold