Nu kan du blive viet af Hans Pilgaard

(Foto: All Over)

Store dele af København bliver midt i august klædt i regnbuefarver, når årets Copenhagen Pride sætter sine spor i gadebilledet.

Under den store LGBT-fest ønsker Københavns Kommune at gøre noget særligt for alle, der har planer om at gifte sig. I perioden 15.-19. august lader de nemlig tre kendte stå for vielsen af par, der ønsker at blive gift under kærlighedsfesten.

Vil du giftes den 15. august, kan du få fornøjelsen af at lade "Hvem vil være millionær"-værten Hans Pilgaard tilspørge dig og din udkårne, om I nu også er helt sikre på, at I vil tage hinanden som ægtefolk.

Hans Pilgaards vielser vil foregå i Københavns Rådshushave.

De to andre kendte gifteknive i de dage er forfatter Leonora Christina Skov og den tidligere ambassadør Rufus Gifford. Deres ceremonier foregår henholdsvis 18. august i Ørstedsparken og 19. august på Cirkelbroen.

Fælles for alle tre kendte er, at de er homoseksuelle og er blevet gift - men det er åbent for alle slags par at ansøge om at blive viet af en af de tre.

Netop Hans Pilgaard er dog den af de tre, der kan trække mindst på sine erfaringer fra et ægteskab i sin vielsestale til parrene. Den 54-årige humørbombe han endnu ikke kunnet fejre sin første bryllupsdag med manden, 27-årige Jobbe - det sker først i næste måned.

Rufus Gifford har lidt mere erfaring med sin status som ægtemand. Den 42-årige ex-ambassadør giftede sig under sit ophold i Danmark med den 15 år ældre Stephen DeVincent i 2015.

Leonora Christina Skov fejrer i år sin 10 års bryllupsdag med journalisten Anette K. Nielsen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close