Nyheder25. marts 2017

Efter dommer-krigen: Nu giver Remee og Mette en forklaring

Der blev gået til den i fredagens semifinale i X Factor, hvor dommerne flere gange endte i diskussioner. Især Mette og Remee var efter hinanden, og nu giver de to dommere en forklaring på, hvad der sker ved dommerbordet.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_m6y3960_0.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Hvis man så X Factor fredag aften, har man næppe kunnet undgå at lægge mærke til den intense stemning ved dommerbordet.

Flere gange blev dommerne både utilfredse og nærmest sure på hinanden, når de fire semifinalister skulle have en kommentar med på vejen.

Blandt andet blev Remee en anelse oprørt over Mettes kommentar om, at Morten synger falsk, og at de måske bruger autotune i lyden til seerne.

SE og HØR har derfor talt med Mette og Remee om, hvorfor stemningen bliver så ophedet under programmerne.

- Man kan jo selv vurdere, om der går taktik i den for nogle af dommerne. Jeg forsøger selv at viske tavlen rent ved hvert nummer og give den kritik, jeg synes er berettiget. Så kunne jeg godt spekulere i, om det ville være klogt at sige noget negativt om VKation, som jo nok var Mortens konkurent, men sådan gør jeg ikke, siger Remee.

På spørgsmålet, om han tror, der går taktik i den for nogle af de andre dommere, er svaret mere klart.

- Ja!, siger han.

Mette Lindberg ser dog anderledes på sagen. Det var især hendes kommentar om, at Morten synger falsk, der fik meget opmærksomhed, men den kommentar var altså ikke et forsøg på at påvirke seerne, hvis du spørger hende.

- Jeg er nødt til at kommentere på det, jeg hører, og han sang altså pivfalsk. Det gjorde han. At jeg så kan lide alt andet ved ham - hans person, hans udstråling, alt det han står for - det er en anden sag, og det siger jeg jo også tit til ham, forklarer hun.

Om dommerne kommenterer taktisk på de forskellige deltagere, har Mette også sin egen fortolkning på.

- Altså personligt forsøger jeg ikke at være taktisk overhovedet. Men om nogle af de andre gør det: Måske. Det må være op til seerne derhjemme at vurdere det, siger hun.

I fredagens X Factor måtte vi sige farvel til VKation, der altså var Mettes sidste gruppe. Dermed kan Blachman se frem til finalen med hele to deltagere med, nemlig Mia og Chili. Remee har stadig sin ene deltager, Morten, med i finalen.

I galleriet herunder kan du se mange flere billeder fra fredagens semifinale:

X Factor semifinale 2017

Sponsoreret indhold