Mistede sin mor som 17-årig: Nu fortæller Citybois-Anthon om den kæmpe sorg

Anthon mistede sin mor i januar 2016.

Anthon mistede sin mor i januar 2016.

(Foto: DR)

Til januar er det to år siden, at Anthon Edwards på tragisk vis mistede sin mor i en alder af blot 17 år.

Hans mor Marianne døde 22. januar 2017 efter at have kæmpet en brav men ulige kamp mod kræft, 43 år.

Nu sætter den unge fyr så ord på den sorg, der ramte, da han mistede sin mor midt i succesen med Citybois.

I DR3-dokumentaren ”Fra Bois til Mænd” fortæller Anthon, at hans mor fik kræftdiagnosen, efter at hun i længere tid havde haft ondt i kroppen og blødte. To måneder efter de første symptomer begyndte i 2014, fik Marianne diagnosen kræft i livmoderen.

Anthons mor begyndte et opslidende kemoforløb, mens han havde stor succes at optræde i ”X Factor” sammen med Thor.

- Hun fik kemo, mens jeg lavede Citybois, og vi kørte på. Og min mor sagde ”I skal ikke tænke på mig. I skal bare gøre det, I er bedst til. Jeg skal nok klare mig”. Så tænkte vi, ”Så er det dét, der sker. Vi skal bare klø på, og så skal du nok klare den”, fortæller Anthon i den nye DR3-dokumentar.

Moderens sygdom var dog langt mere alvorlig, end Anthon og familien havde frygtet.

Kort før sin død blev Marianne indlagt på et hospice.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Der var ikke nogen, der sagde til mig og mine søskende, at det er der, hvor endestationen er, for alle havde håbet med sig og troede virkelig på, at hun nok skulle overleve det. Men hun døde så i januar måned et par dage før min fødselsdag. Der blev det sgu lidt tomt, fortæller en tydeligt berørt Anthon i dokumentaren.

Selv om han tænker på sin mor hver dag, er han overbevist om, at sorgen kan ramme ham endnu hårdere, når han en dag træder væk fra karriereræset og får mere tid til at mærke sorgen.

- Jeg tror virkelig, jeg vil blive ked af det på et tidspunkt, når jeg bliver ældre og virkelig får tid til at sætte mig ned og tænke over, hvordan det ville være at have hende den dag i dag. Lige nu lever jeg bare i nuet. Jeg tænker på hende hver dag, siger Anthon i dokumentaren og tilføjer:

- Det har taget virkelig lang tid, og vi er stadig i gang med at komme os over det. Men det kommer man nok aldrig. Så det er super super hårdt.

En måned før moderen døde, gav hun ham en halskæde med et kors, hvorpå der står ”Jeg elsker dig”. Smykket betyder meget for Anthon i dag, der også føler, at hans mor er til stede, når han står på scenen og optræder:

- Jeg er sikker på, at min mor ville være pavestolt af mig, hvis hun havde set mig optræde i dag. Når vi optræder på scenen, er hun hele tiden til stede i min krop. Jeg kan mærke det, så det giver mig energi at tænke på hende, siger Anthon og tilføjer, at det er moderens fortjeneste, at han valgte at følge sin drøm om at stå på en scene:

- Det var hende, der pressede mig og sagde: 'Anthon, du elsker at lave musik og skuespil. Nu melder vi dig til en casting, nu gør vi det her sammen.' Det er virkelig det, jeg elsker hende allermest for – bare at følge sine drømme, fortæller den nu 19-årige sanger med blanke øjne.

Du kan se ”Fra Bois til Voksen” på DR3 og på DR TV.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close