Nyheder23. april 2014

Nu er programmet for Roskilde her

Se hvornår Rolling Stones og de andre kunstnere indtager festivalscenen
Mick Jagger og de andre herrer i Rolling Stones åbner årets Roskilde
Mick Jagger og de andre herrer i Rolling Stones åbner årets Roskilde
 Foto: All OverDe ældre herrer fra The Rolling Stones åbner sammen med hip hop duoen Outkast torsdagen på årets Roskilde Festival.

Fredag er det Blur- og Gorillaz-frontmanden Damon Albarn, der indtager Dyrskuepladsen. Lørdag står det alternative rockband Arctic Monkeys for festen, mens soullegenden Stevie Wonder runder søndagen af sammen med den unge rapper Drake.

Der er 67 dage til, at årets Roskilde Festival løber af stablen, men onsdag offentliggør festivalen, hvilke dage de cirka 160 artister skal spille. Det er den tidligste offentliggørelse nogensinde.

- Folk har vist enorm stor interesse for artisterne, og de vil gerne allerede nu kunne planlægge deres festival. Og det vil vi gerne honorere i år, når nu det kan lade sig gøre, siger festivalens talskvinde, Christina Bilde, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Stevie Wonder till Roskilde Festival

Tidligere er sløret for programmet først blevet løftet i juni, når den endelige spilleplan har været fastsat. I år bliver spilledagene afsløret, mens festivalen fortsat finpudser spilleplanen, hvor scenenavne og tidspunkter skal falde i hak.

- Dagene kan man godt regne med, men vi venter med at annoncere spilletider og scener. Det er altid der, usikkerheden ligger, siger Christina Bilde.

LÆS OGSÅ: Se nøgenbillederne fra forrige års festival

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/69832af41ee5483b81bd0e5b87f1fed3.jpg


Klumben og Raske Penge er et af de få danske navne på årets Roskilde festival (Foto: Claus Poulsen)

Traditionelt set har offentliggørelsen af spilleplanen sat gang i salget af endagsbilletter, og derfor regner festivalen også med, at onsdagens offentliggørelse af spilledagene vil kunne mærkes på billetsalget.

- Vi sætter jo kun 5000 endagsbilletter til salg til hver dag. Så det er ikke noget, der rykker for os, men det betyder noget for den del af vores publikum, som kun kommer en enkelt dag for at opleve ét specielt navn, siger Christina Bilde.

LÆS OGSÅ: Rolling Stones spiller på årets Roskilde Festival

Da det tidligere på året blev bekræftet, at Rolling Stones spiller om torsdagen, blev der kort efter udsolgt af endagsbilletterne til den dag. Festivalen oplever derudover den højeste efterspørgsel på billetter siden 25-års jubilæet i 1995.

Alle artisternes spilledage kan ses på Roskilde Festivals hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Chok: Mick Jaggers kæreste fundet hængt


Sponsoreret indhold