Nyheder18. august 2016

Nikolaj Lie Kaas: Jeg kan nu tage andres børn ind

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas er lige nu i Libanon for at besøge flygtningebørn, og det er hjerteskærende historier, han møder dernede.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/red-barnet_libanon_foto_kim.jpg
 Foto: Kim Wendt

Den danske skuespiller Nikolaj Lie Kaas er lige nu i Libanon med popstjernen Christopher for at besøge de mange børn og familier, der har måttet flygte fra krigen i Syrien og over grænsen til nabolandet.

Den populære skuespiller er selv far til to piger, og han fremhæver, at netop rollen som familiefar også gør, at han finder det meget rørende at besøge de mange flygtningebørn.

Og faderskabet har også gjort det nemmere for ham at tage de mange børn og deres historier til sig, fortæller han.

- Jeg tror, at man, særligt som mand, kan sætte sig bedre ind i børn, når man selv bliver far. Det ændrede sig markant for mig, og jeg blev meget bedre til at tage andre menneskers børn ind, efter at jeg selv blev far, siger skuespilleren, der er kendt fra film som "Kvinden i buret" og "De grønne slagtere", til Ritzau Fokus.

Nikolaj Lie Kaas og Christopher har de seneste par dage besøgt børn i flygtningelejre, men også i de sønderbombede lokalområder i Libanon. Her møder han de børn, der lever under kummerlige kår, og deres forældre, der intet kan gøre for at forbedre familiens situation.

- Jeg bliver meget rørt. Jeg kan mærke mine egne børn i de her børn, og de sætter sig fast. Jeg kan fuldstændig sætte mig ind i de her forældres situation. Det er virkelig hjerteskærende, siger skuespilleren.

Ifølge "Blinkende Lygter"-skuespilleren virker det også, som om at popstjernen Christopher selv er far, fortæller Nikolaj Lie Kaas.

- Christopher virker, som om han selv har børn. Han møder børnene med en stor åbenhed, siger han.

Nikolaj Lie Kaas ser det som et stort privilegie at komme med på ture som denne. Selv om han møder ulykkelige mennesker, synes han, det er vigtigt i det hele taget at mærke noget.

- Så længe du ikke er kold som is, og så længe du er interesseret i verdenen omkring dig, så er man hele tiden åben for at opleve noget nyt og rent faktisk blive påvirket. Det, tror jeg, er hele konceptet med at trække vejret, siger Nikolaj Lie Kaas.

Skuespilleren og Christopher er med Red Barnet i Libanon for at rejse opmærksomhed omkring den humanitære krise, der netop nu udspiller sig i området.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold