Nyheder18. september 2016

Nikolaj Coster-Waldau bliver ambassadør

Nikolaj Coster Waldau er blevet good-will ambassadør for FN, og han tager opgaven meget alvorligt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikolaj_coster-waldau_-_aop.jpg
 Foto: All Over

Danske Nikolaj Coster-Waldau har for alvor slået sig fast som et verdensnavn - især med sin rolle i ”Game of Thrones”, og der er bud efter ham på mange måder i det store udland.

Også FN har været ude med snøren for at fange den danske stjerne ind, og det er lykkedes, for Nikolaj Coster-Waldau er blevet udnævnt som good-will ambassadør for FN, og han skal hjælpe med at sætte fokus på FNs udviklingsmål, der også kaldes de globale mål. Og han har bestemt nogle områder, hvor han er klar til at sætte ind. Det skriver BT.

- Min kone er inuit, så de udfordringer, der er med klimaforandringerne deroppe, er noget der betyder meget for mig. Det skal vi gøre noget ved. Og så har jeg to døtre, og derfor er kvinders rettigheder også noget, jeg synes er rigtig vigtigt. Mine døtre er heldige at være født i et af de lande med mest ligestilling, men internationalt set finder der rigtig meget diskrimination sted, siger Nikolaj Coster-Waldau til BT.

Og han er meget obs på, at der altså stadig er forskel på behandling af piger og drenge rundt om i verden - og at der stadig er problemer herhjemme også, fordi pigerne udsættes for en seksualisering på en anden måde end drengene.

- Det er noget, man som teenagerforælder bliver opmærksom på. Seksualiseringen af piger sker ikke på samme måde for drenge. Der er en kultur, når unge går ud, som virker rimelig brutal i forhold til, hvad unge piger bliver udsat for. Piger skal gøre sig til overfor mænd på en anden måde, siger han til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-82862.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Nikolaj Coster-Waldau har sammen med konen Nukaka døtrene Saffina og Philippa. Her er de sammen i 2013. (Foto: Thomas Laursen)

Se flere billeder af Nikolaj Coster-Waldau her:

Nikolaj Coster-Waldau

Sponsoreret indhold