Nyheder12. april 2015

“Game of Thrones” ændrede alt for Coster-Waldau

Danskerens karriere er forandret for altid
Nikolaj Coster-Waldau er blevet verdensberømt
Nikolaj Coster-Waldau er blevet verdensberømt
 Foto: Hbonordic.comHan er blevet verdenskendt som konge-dræberen Jaime Lannister i hitserien "Game of Thrones", og for den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau er der da heller ingen tvivl: Rollen i megasuccesen har været livsændrende.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Nikolaj Coster-Waldau

LÆS OGSÅ: Nikolaj Coster-Waldau forfærdet over datteren

LÆS OGSÅ: Nikolaj Coster-Waldau skyld i sammenbrud

- Den rolle har betydet rigtig meget i forhold til min karriere. Både fordi, det er en meget populær serie, så folk kan måske genkende mit navn, men også fordi, der bare mange i Hollywood, der ser showet, fortæller skuespilleren, der helt konkret har kunnet mærke, at telefonen ringer oftere og oftere med tilbud fra hele verden.

- Jeg ved, at det har været med til at sikre mig roller. Der er jo mange skuespillere i verden, så det er et privilegium at være med i noget, der bliver set. Jeg siger nej til rigtig meget, men det er et virkelig godt problem at have, siger han.

"Game of Thrones" går nu ind i sin femte sæson, og selvom seriens forfattere ikke har vist sig bange for at lade selv hovedrolleindehavere miste livet, så er Nikolaj Coster-Waldau stadig med på rollelisten. At serien har kørt så længe betyder, at det ofte sker, at de skuespillere, der kommer til, kender showet ret godt i forvejen og måske ligefrem er fans.

- Det er sjovt. Sidste sæson kom Pedro (Pascal, red.), der spiller Oberyn, ind, og han var virkelig dedikeret fan af showet i forvejen og virkelig nervøs, fortæller Nikolaj Coster-Waldau.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2530773dd6eb4ab5a2096d2878be4ae0.jpg


Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister (Foto: Hbonordic.com)

Selv har han ingen problemer med nerverne.

- Jeg bliver ikke nervøs. Det gjorde jeg heller ikke, da vi begyndte at filme første sæson. Det er ikke fordi, jeg er arrogant. Jeg bliver spændt, når vi begynder at filme, men ikke nervøs eller bange, siger han.

Serien har vokset sig så stor nu, at skuespillerne filmer på forskellige sets rundt om i verden. Ud over Nordirland og Kroatien, er femte sæson også filmet i Sevilla i Spanien. Og det giver nogle udfordringer, afslører skuespilleren.

- Vi ser ikke alle sammen hinanden, fordi vi filmer forskellige steder på forskellige tidspunkter. På et tidspunkt mødte jeg en fyr til en premiere og spurgte ham, hvad han lavede, og det viste sig, at han også var skuespiller i serien. Det var ret pinligt. Men det kan jo ske, jeg tror, vi er oppe på 300 skuespillere i serien nu, siger Nikolaj Coster-Waldau og griner.

At serien ville få så stor succes, kunne hverken han eller resten af holdet have forudset, men for Coster-Waldau føles det som om, at hypen omkring serien byggede langsomt op.

- Det kom ret stille og roligt. Jeg tror måske, det gik op for mig, hvor populært det egentlig var efter sæson tre. Men vi anede ikke, det ville blive så stort, da vi startede, da vi startede.

Sæson fem af "Game of Thrones" har premiere på HBO Nordic natten mellem den 12. og 13. april.

Sponsoreret indhold