Nyheder5. marts 2010

Nikolaj Coster-Waldau: Bad guy nummer 1

Den danske skuespiller spiller en af hovedrollerne i ny, stor amerikansk TV-serie
Nikolaj Coster-Waldau skal spille med i TV-serien "Game of Thrones"
Nikolaj Coster-Waldau skal spille med i TV-serien "Game of Thrones"
 Foto: All Over

Nikolaj Coster-Waldau kommer til at lege med de bedste, når han spiller en af de ledende roller i den nye amerikanske storserie "Game of Thrones".

TV-serien, der forventes at få premiere i USA til næste forår, er skabt af folkene bag kæmpesucceser som "Sopranos", "Deadwood" og "Rome".

I november blev den såkaldte pilot optaget, og kabel-TV-kanalen HBO har netop givet grønt lys for at producere 10 afsnit af serien. Optagelserne starter i juni i Belfast i Nordirland.

Serien er en slags underspillet fantasyhistorie fra en fiktiv udgave af 15-1600-tallets England uden magi.

- Der sker ikke en masse overnaturligt som i Harry Potter, men hele handlingen udspiller sig under truslen af vinteren. Altså hvis ikke man gør noget, bliver man underkastet vinteren, forklarer Nikolaj Coster-Waldau til dr.dk.

- "Game of Thrones" har lidt af det samme med rivaliserende familier som i for eksempel "Sopranos". Jeg spiller dronningens tvillingebror, og han bliver kørt i stilling som bad guy nummer et, men som vi også kender det i "Sopranos", er figurerne ikke blot sort/hvide. Der er en grund til de ting, de gør, siger Nikolaj Coster-Waldau.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/film-og-tv/marts/sean-bean-peter-dinklage-a-jpg.jpg


Nikolaj Coster-Waldau skal blandt andre spille sammen med Sean Bean, Jennifer Ehle og Peter Dinklage

Sponsoreret indhold