Nyheder3. september 2017

Nicolas Bro: Skuespillet er en leg

Da han var barn, kunne Nicolas Bro forsvinde ind i sine egne lege i timevis. Det hjælper ham i skuespillet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.02802334.jpg
 Foto: All Over Press

Hvad gør man, hvis man som barn er midt i en leg, og ens forældre insisterer på, at man skal med ud at handle?

Man tager legen med. Det var i hvert fald, hvad Nicolas Bro gjorde som lille, og det er noget af det, han i dag tilskriver, at han kan kalde sig skuespiller med store film som "Spies & Glistrup" og "Mænd og Høns" bag sig.

- Jeg har altid leget meget alene som barn, jeg ved ikke hvorfor, men sådan har det været. Og en af mine lege har altid været at blive i legen. Det er jo klassisk. Man leger, men selv om man så skal ud at handle, så fortsætter man hele vejen gennem supermarkedet med den leg, fortæller Nicolas Bro, der netop nu er aktuel i Erik Clausens nyeste film, "Aldrig mere i morgen".

Allerede som ganske ung havde Nicolas Bro en sans for dramatiske roller, mindes han.

- Jeg kunne godt have sådan noget med, at så haltede jeg. Og det kunne jeg gøre i to timer. Jeg insisterede på at gøre det gennem supermarkedet. Det var sjovt at forestille sig, hvad folk tænkte. "Der går en lille halt dreng". Det er jo frygteligt at tænke på i dag, siger skuespilleren og griner.

- På den måde er skuespillet nok en leg, man er god til, men selvfølgelig er det også et talent, der skal dyrkes, siger han.

Med forældre der begge er skuespillere, kunne man tro, at det har ligget lige til højrebenet, at det var den vej, han skulle. Alligevel var der faser med både tegning og rockmusik, før han besluttede sig for at søge ind på teaterskolen.

Men selv om skuespillet for Nicolas Bro stadig er en leg, skal det ikke forveksles med, at det er nemt.

- Når man skal være skuespiller, kommer der en masse discipliner oven i legen, for der går man fra en skrevet til en levet tekst, og det er hårdt arbejde, fortæller han.

I filmen "Aldrig mere i morgen" spiller Nicolas Bro rollen som søn af en stor kunstner, spillet af Erik Clausen. Nicolas Bros rolle, Vincent, er selv kunstner og har et mildt sagt anstrengt forhold til sin far, som han er enormt vred på.

Det har været en sjov leg at spille den rolle, fortæller Bro.

- Jeg synes, det er helt vildt fedt at skulle gebærde sig gennem følelsesmæssige konstruktioner og hverdagsting og være vred. Vincent er pissevred, og det er en fantastisk ting at gå ind i en scene og være rasende, siger skuespilleren, der mener, at hans arbejdsglæde hænger tæt sammen med, hvordan han anskuer skuespillet.

- Det kan ikke lade sig gøre uden den leg for mig. Jeg kan ikke gå på arbejde uden at have lyst, for så er det det værste og sværeste arbejde i verden at skulle stille sig frem, siger han.

"Aldrig mere i morgen" har premiere den 31. august. På rollelisten er også Bodil Jørgensen og Marijana Jankovich.

Sponsoreret indhold