Nyheder 8. juni 2016

Nervøs Medina på vej til flygtningelejr

Sangerinden Medina, der har indgået et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, er lige nu på vej til en flygtningelejr i Uganda
(Foto: Thomas Laursen)

Hun kan selvsikkert optræde for flere tusinde publikummer, og der er ingen slinger i valsen, når hun skrider ned ad den røde løber foran de blitzende kameraer. Men nu er sangerinden Medina alligevel kommet ud i en situation, der gør hende nervøs.

Hun er nemlig på vej til Uganda, hvor hun sammen med Folkekirkens Nødhjælp skal besøge en flygtningelejr, og den humanitære katastrofe, hun bevæger sig tæt på, sætter følelserne i gang hos den garvede sangerinde.

- Lige nu sidder jeg i mit fly på vej til en flygtningelejr i Norduganda, der grænser op til Sydsudan, hvor katastrofeniveauet er lige så højt som for eksempel i Syrien. Her skal jeg tage mit første spadestik til min kommende organisation Mevation, som vil lægge vægt på at få unge til at interessere sig mere for den voksende flygtningesituation, forklarer Medina på sin Instagramprofil.

- Jeg skal se, hvordan denne flygtningelejr fungerer med 120.000 flygtninge og cirka 5000 tilkommere om måneden. 93 procent af disse flygtninge er kvinder og børn!! Det er hardcore og ubarmhjertigt, og det er med nervøsitet i maven, jeg tager afsted. Men jeg har besluttet mig, og jeg vil gøre mit bedste i samarbejde jer og @noedhjaelp (Folkekirkens Nødhjælp, red.), skriver sangerinden.

I et nyt "subbrand" hos nødhjælpsorganisationen skal merchandise, indsamlinger og særlige rejser hjælpe med at sætte fokus på flygtninge og verdens fattigste.

Se Medinas opslag her:

Sponsoreret indhold