Nyheder16. april 2024 (opd. 16. april 2024)

Mureren Ole på stilladset under Børsen-branden: - Vi skal ned, vi skal ud

Det er voldsomt, siger murersvend Ole Hansen om branden i Børsen, hvor han var på arbejde tirsdag morgen
Murersvend Ole Hansen nåede at tage et billede af branden fra stilladset, inden han sammen med sine kollegaer søgte ned.
Murersvend Ole Hansen nåede at tage et billede af branden fra stilladset, inden han sammen med sine kollegaer søgte ned.
 Foto: Ole Hansen, Fagbladet 3F

LÆS OGSÅ: Kong Frederik reagerer på Børsen-brand

60-årige Ole Hansen stod tirsdag morgen på stilladset i 7. sals højde, da branden i Børsen i København pludselig brød ud.

Det fortæller den erfarne murersvend selv til Fagbladet 3F.

– Der var ild op ad tagryggen. Jeg tænkte nej, for fanden. Jeg tog et billede, og så råbte jeg: Vi går ned. Der var også nogle stenhuggere, der råbte: Vi skal ned, vi skal ud, siger Ole Hansen.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger 3F’eren og oplyser, at han lod døren stod ulåst, så brandfolkene kunne komme ind og bekæmpe branden.

Ole Hansen har arbejdet i 14 dage på Børsen, der oprindelig blev bygget i 1620’erne under kong Christian den 4.

Historisk: Det er en katastrofe

Sammen med 14 andre murere var han for sin nuværende arbejdsgiver, Karl A. Hansen, i gang med at skifte sten ud på Børsen. Facaden skulle brækkes ned, og hele murværket skulle skiftes ud. Og så skulle der mures mellem sandsten, forklarer mureren.

– Det er ganske, ganske interessant og spændende arbejde, siger Ole Hansen til Fagbladet 3F.

– Det kommer til at se … Eller det ville komme til at se ganske anderledes ud. Det er skrækkeligt. Det er bygnings- og kulturarv, siger Ole Hansen.

– Hvordan har dine kollegaer det efter branden?

– Der er nogle, der abstraherer fra det. Nogle ærgrer sig over, at der går længe, inden vi skal i gang igen. Mester siger, at vi skal flyttes forskellige steder hen. Nogle skal være med til at bære stillads væk i morgen, opsummerer Ole Hansen og konstaterer:

– Det kan sagtens være, at det først er, når vi er kommet hjem, at man fatter, hvad der er sket.

De sidste billeder

Sponsoreret indhold