Nyheder18. november 2023

Monika Rubin reagerer på Mike Fonsecas forhold til 15-årig: Det kaldes ”grooming”

Moderaterne-partifællen har lørdag været til en familiefødselsdag, hvor snakken pludselig var faldet på ”ham der KlammeMike”
Monika Rubin, politisk ordfører i Moderaterne, reagerer nu på historien om Mike Villa Fonseca og hans 15-årige kæreste 
Monika Rubin, politisk ordfører i Moderaterne, reagerer nu på historien om Mike Villa Fonseca og hans 15-årige kæreste
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Nu taler pigens forældre ud om forholdet: En ven af huset

Det var en bombe af de store, der fredag aften ramte dansk politik.

Sagen drejer sig hverken om samråd, rokader, formandsskifte eller løftebrud, men derimod om helt private forhold hos det nu tidligere Moderaterne-medlem Mike Villa Fonseca.

Netop i går stod det nemlig klart for resten af folketingsgruppen, at den 28-årige politiker er i et forhold med en kun 15-årig pige. En pige hvis forældre han har kendt, og hvis hjem han er kommet i over de seneste fem år.

Dette førte til, at Mike Fonseca blev smidt ud af partiet, hvorefter han har taget såkaldt sygeorlov i tre uger, mens pigens forældre har været ude for at kalde ham for ”en omsorgsfuld kæreste”.

Senest har hans nu forhenværende kollega og partifælle, Monika Rubin, valgt at reagere i et opslag på Facebook. Og her holder hun sig ikke tilbage, men bruger derimod nogle ret alvorlige begreber om det, som hun synes, der er tale om mellem Fonseca og den 15-årige pige.

– I fagtermer kaldes det grooming, skriver hun i opslaget.

Mike Villa Fonseca ankommer til Moderaternes gruppemøde på Christiansborg i København, onsdag den 22. marts 2023.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Mike Villa Fonseca møder fordømmelse fra flere sider, efter det er blevet afsløret, at han har et forhold til en 15-årig pige.
 Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Ifølge Red Barnets definition af begrebet, som Monika Rubin henviser til, lyder:

”Grooming beskriver en proces, hvor en krænker opbygger en relation til et barn med henblik på at få barnet til (tilsyneladende frivilligt) at indgå i aktiviteter, der skal tilfredsstille krænkeren. Begrebet anvendes altså om en seksuel krænkers manipulation af et barn.”

Grimme billeder på nethinden

Rubin, der er politisk ordfører for Moderaterne, kom til at tænke på hele sagen ved en fødselsdag hos sin kusine tidligere i dag.

– Jeg sidder her til min kusines 16 års fødselsdag. Boller og lagkage er der på bordet, barnegrin og teenagefnis hen over bordet. Vi hygger os og stemningen er god. Lige indtil snakken falder på “ham der KlammeMike”, skriver hun, før hun fortsætter med at beskrive den knude, hun får i maven:

– Og øv for nogle grimme billeder på nethinden, af en stor og fuldvoksen mand, i seng med min kusine. Og øv, at vi har haft en mand i folketingsgruppen, der mener, at det som voksen er helt ok at bruge sin status og erfaring til at forføre et ungt menneske - ja jo et barn. Hun er et helt år yngre end min kusine! Det er simpelthen så langt over grænsen!

Vred og skuffet

Monika Rubin bruger også sit opslag til at rose sin formand, Lars Løkke Rasmussen, som hun synes, var ganske ”klar i mælet”, da han fredag aften trådte frem på TV 2 News for at fortælle, at Mike Villa Fonsecas og pigens forhold ikke passede ned i partiets adfærdskodeks.

– Jeg tror ikke, der på nogen måde er almindelig respekt om, at voksne mennesker har et forhold til en elev, der går i ottende klasse. Det kan jeg personligt ikke stå inde for, sagde Løkke, der her refererer til den alder, pigen havde, da de to fandt sammen.

Selv om Mike Fonseca nu har planer om at vende tilbage som løsgænger efter sin orlov, så mener hans tidligere kollega altså slet ikke, at der brude være plads til ham i folketinget.

– Jeg er så vred! Og skuffet over, at han så samtidig mener, at han er en god repræsentant for den danske befolkning, når han har så forskruet en tilgang til unge mennesker og deres seksualitet. Det er simpelthen en hån mod folkestyret, skriver hun.

Sponsoreret indhold