Nyheder18. november 2023

Nu taler den 15-årige piges forældre ud: Kalder Mike Villa Fonseca en ”omsorgsfuld kæreste”

Det nu tidligere Moderaterne-medlem Mike Villa Fonseca er netop gået på sygeorlov, efter det er kommet frem, at hans kæreste er 15 år gammel. Nu fortæller pigens forældre, hvordan de to mødte hinanden
Fredag aften kom det frem, at den 28-årige Mike Villa Fonseca har indledt et forhold til en pige på 15 år. 
Fredag aften kom det frem, at den 28-årige Mike Villa Fonseca har indledt et forhold til en pige på 15 år.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Forældrene til den 15-årige pige, som danner par med politiker Mike Villa Fonseca var aldrig i tvivl om, at forholdet ville danne grundlag for en ophedet debat.

Det fortæller de lørdag til Ekstra Bladet, som har været på besøg hos familien på Sjælland.

Deres datter – en 15-årig folkeskoleelev – er blevet kærester med den 28-årige politiker Mike Villa Fonseca, som altså sent fredag aften bekendtgjorde, at han ville gå på orlov.

Til avisen fortæller forældrene – der ønsker at være anonyme af hensyn til datteren og hendes søskende – at de kender den nu tidligere Moderaterne-politiker ganske godt, og at han i første omgang stifter bekendtskab med pigens far, da de to har en fælles interesse for motorcykler.

Ven af huset i fem år

Forældrene beskriver Fonseca som ”en ven af huset”, og fortæller, at han er kommet i familiens hjem i fem år.

Det er fem måneder siden, at den 28-årige politiker kom til forældrene for at fortælle, at deres datter er ”en utrolig sød pige”, og at de var blevet glade for hinanden.

– Vi tænkte ’arg, lad os nu lige se’. Men de mente det begge to. Vi har tillid til hende og Mike. Hvis vi havde spærret hende inde og forbudt hende det her, så havde hun nok gjort det alligevel, og så var tillidsbåndet fuldstændig brudt. Derfor er vi glade for, at de kom til os, fortæller de.

Pigens mor og far gav samtykke til forholdet, som Mike Fonseca også selv har beskrevet som baseret på absolut samtykke fra alle parter.

De fortæller videre, at Mike og niendeklasseseleven er glade for hinanden, og at de har tillid til ham.

Formand for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, var meget klar i spyttet, da han fredag aften på TV 2 News bekendtgjorde, at Mike Villa Fonseca nu er fortid i partiet.

Her fortalte han, at han ikke i sin ”vildeste fantasi” kunne have forestillet sig, at Mike Villa Fonseca kunne finde på at indlede et forhold til et barn, hvilket er et klart brud på partiets adfærdskodeks, hvor det fremgår, at det ikke er tilladt at have seksuelle relationer med nogen personer under 18 år.

– Vi kan ikke have folketingsmedlemmer siddende, der har faste seksuelle relationer med mindreårige, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han fortsatte:

– Jeg tror ikke, der på nogen måde er almindelig respekt om, at voksne mennesker har et forhold til en elev, der går i ottende klasse. Det kan jeg personligt ikke stå inde for.

Mike Villa Fonseca er det tredje medlem, der siden valget har forladt partiet Moderaterne.

I første omgang er det Fonsecas plan at vende tilbage til Folketinget som løsgænger efter sin orlov.

– Så må vi se, hvordan jeg har det om tre uger. Måske har jeg det bedre, sagde han til TV 2 News.

Sponsoreret indhold