Nyheder22. december 2015

Mød Danmarks nye barnestjerne

Luca Coker er Danmarks næste store barnestjerne. I en alder af kun syv år har han hovedrollen i en stort opsat familiefilm – og så drømmer den unge stjerne om berømmelse i Hollywood

Villads fra Valby

Luca smiler til fotografen og svarer på spørgsmål fra journalisten, mens han giver forslag til, hvilke positioner han skal stille sig i til billederne. Det ene øjeblik spiller han glad, og det næste virker han bedrøvet i kontorstolen med to Bodil-statuetter på bordet foran sig. Alt sammen til ære for fotografen.

Det kunne lyde som et besøg hos Ulrich Thomsen eller en anden stor, dansk filmstjerne, men faktisk er det lille Luca Reichardt Ben Coker fra Hvidovre på syv år, der bliver interviewet i forbindelse med sin nyeste film.

Han kravler rundt på bordet og stiller sig i Superman-positur, klar til at erobre verden. Vi har inviteret Luca forbi United International Pictures på Frederiksberg for at snakke med ham om at spille hovedrollen i filmen ”Villads fra Valby”.

I ”Villads fra Valby” har Luca rollen som Villads på seks år, der snart skal begynde i skole. Filmen er en hjertevarm filmatisering af Anne Sofie Hammers bøger af samme navn om Villads’ frie fortolkning af lærerens regler og nye venner i skolegården. Villads får også et kærestebrev, men det kan være lidt svært at svare på, når man kun er seks år og endnu ikke har lært at læse.

Trods den unge alder har unge Luca Coker faktisk allerede prøvet at spille med i en større dansk film. Han spillede nemlig Grunk i ”Krummerne: Alt på spil” fra 2014. Men det har været anderledes for Luca at skulle spille med i ”Villads fra Valby”.

- Det var sjovt. I den her film skulle jeg være frækkere, end jeg var i ”Krummerne”. Jeg skulle også have hovedrollen, og det skulle jeg ikke i ”Krummerne”, siger den spirende stjerne til SE og HØR og fortsætter:

- Der er kun syv scener, som jeg ikke er med i i den her film. Jeg skulle tidligt op og arbejde, men vi arbejdede ikke til særligt sent. Vi arbejdede til lige inden, det blev aften. Vi brugte tre uger på at lave filmen.

Luca Coker har stort set hele livet været badet i rampelysets skær. Allerede da han var fire år gammel, fik han prøvet at spille skuespil.

- Jeg startede med at lave reklame for Fætter BR. Ikke sådan en rigtig reklamefilm, men bare sådan et billede. Min første rigtige reklamefilm var for Lego Duplo, hvor jeg skulle stå oppe i et vindue med en løve i hånden, og så skulle jeg sige ”WRAAA!”, griner Luca og gengiver sit brøl.

Hans far havde en kollega ved et modelbureau, som fik øje på Luca og spurgte, om hun ikke måtte bruge ham som model. Siden da har det taget fart for Lucas spæde karriere.

Filmproducenten Regner Grasten – der står bag filmhit som ”Kærlighed ved første hik” og ”Krummerne” – så potentiale i Luca og gav ham hovedrollen i ”Villads fra Valby”, som har premiere første juledag.

Noget kunne tyde på, at Luca minder en hel del om Villads. De er begge to meget gode til at få idéer og er ikke generte. Mens Villads er god til at finde på nye lege med vennerne på det store lærred, så kommanderer Luca nærmest rundt med fotografen med sine egne forslag til, hvad der skal med på billederne. Det ligger nærmest naturligt for unge Luca at komme godt ud af det med dem, han arbejder sammen med.

- Alle dem, jeg spillede sammen med, blev jeg venner med. Jeg blev venner med alle i ”Villads fra Valby”. Både skuespillerne, lydmanden, kameramanden og alle de andre, fortæller Luca.

Det er gået stærkt for unge Luca Coker fra at have lavet korte reklamefilm til at få en mindre filmrolle og nu spille hovedrollen i stor familiefilm. Og hvis det står til Luca, så har han også store planer om at tage skuespillet videre og blive endnu større.

- Jeg kunne godt tænke mig at blive filmstjerne ovre i USA. For det er der, man tjener flest penge. Jeg tror også, at det ville være sjovt at lave film et andet sted. Så længe rollen er sjov, så vil jeg gerne lave det, siger Luca til SE og HØR.

Han slår dog fast, at det ikke handler om penge, men om de sjove roller. Drømmen er da også at blive skuespiller, når han bliver stor, men ellers kunne han også godt tænke sig at blive robotingeniør.

Luca ved dog endnu ikke, hvornår han skal være med i en film igen, men han er klar, hvis han får tilbuddet på en sjov rolle. Hans mor, Lotte, forklarer dog, at det afhænger af, hvordan ”Villads fra Valby” klarer sig i biograferne.

Selvom Villads allerede har set filmen to gange, så glæder han sig rigtig meget til at komme ind og se den sammen med familien og vennerne igen.

”Villads fra Valby” har premiere 1. juledag, den 25. december, over hele landet.

Du kan se en trailer til filmen her:

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png
null

Sponsoreret indhold