Michael Olesen: Mit livs kamp at gøre Joan gravid

Danseren Michael Olesen mødte kæresten Joan Divine til en privat fest. Få måneder inde i forholdet var de enige om, at de skulle have børn sammen.

Danseren Michael Olesen mødte kæresten Joan Divine til en privat fest. Få måneder inde i forholdet var de enige om, at de skulle have børn sammen.

Foto: All Over Press

Når du hver fredag ser Michael Olesen svinge Laura Bach rundt på dansegulvet i "Vild med dans", er det en mand, der er tynget af livets uretfærdige vilkår. Efter fire år og intense fertilitetsbehandlinger, er det nemlig ikke lykkedes ham at gøre kæresten gennem fem år, Joan Divine på 38, gravid. Selvom det er hårdt, er de begge indstillede på at fortsætte den trættende kamp for at skabe nyt liv.

- Jeg har hele mit liv taget for givet, at jeg selvfølgelig kunne gøre en kvinde gravid, når jeg en dag fandt den rette. At jeg som det mest naturlige i verden kunne give liv videre. Jeg havde aldrig drømt om, at det ville blive mit livs kamp, siger Michael Olesen i et interview i BT.

Det er en uheldig cocktail, der er skyld i, at Joan Divine endnu ikke har en baby i mavsen. Hun har kun en enkelt æggeleder, der normalt ikke er noget problem. Kombinerer man det imidlertid med Michaels svingende sædkvalitet, giver det parret dårlige odds for at undfange på naturligvis. Nyheden om den svingende sædkvalitet var næsten ikke til at fatte for danseren.

- Det var en enorm mavepuster. Det er det stadig. Der skulle flere sædprøver til, før jeg troede på lægerne. For som mand er det et nederlag at få af vide, at man… At dem der nede ikke kan skyde igennem, forklarer han.

Den svære situation gjorde, at Michael og Joan blev anbefalet reagensglasbefrugtning. En metode, der gav resultat i første forsøg, men hvor fosteret desværre mistede hjertelyd i uge 11. Det var et hårdt slag for det håbefulde par, der siden har været varsomme med at håbe for meget. Alligevel har de brugt metoden seks gange efterfølgende, uden et positivt resultat.

Den handlekraftige Michael, der til daglig arbejder som civilingeniør, har haft svært ved at håndtere, at Projekt Baby for det meste er ude af hans hænder.

- Magtesløsheden er det værste. Når man har så stort et ønske om noget, er det frustrerende kun at kunne stå på sidelinjen og intet kunne gøre. Det er ikke noget, jeg kan fikse, og jeg kan ikke tage byrden fra Joan. Det kan virke så uretfærdigt, at nogle bliver gravide så let som ingenting, mens vi prøver på fjerde år, siger Michael Olesen.

Selvom den lange kamp tærer på forholdet, holder de hinanden oppe ved at fokusere på målet og på hinanden.

- Intimiteten ryger lidt, når man i perioder skal gøre bestemte ting på bestemte tidspunkter. Alt bliver som en maskine med Projekt Baby som eneste formål. Men når det er sagt, så synes jeg heldigvis stadig, at Joan er så dejlig, lækker og fræk. At hun og hendes krop går igennem dette for vores skyld, får mig til at elske hende endnu mere. Det er kærligheden til hinanden, der har båret os igennem, og vi er klar til at kæmpe videre sammen, slår Michael Olesen fast.

Michael og Joan vil gerne forsøge sig med endnu en gang reagensglasbefrugtning, men han indrømmer, at adoption og donorsæd er kommet på tale. Michael fortæller dog i interviewet, at han helst ser, at hans og Joans gener bliver ført videre i deres børn.

Tag et ekstra kig på det smukke par herunder. Her kan du også se lidt godter fra Joans frække fortid:

Joan Divine og Michael Olesen med nøgenbilleder af Joan

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close