Nyheder29. oktober 2015

Kongehuset raser: Mary misbrugt i løgnehistorier

En kritisk historie om Marys forhold til sin familie har nu fået kongehuset op i det røde felt. - Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug, lyder kritikken blandt andet fra kongehusets kommunikationschef
https://imgix.seoghoer.dk/media/ef790dba324f4023ab9ffa81900e7231.jpg
 Foto: All Over

Manipulation. Stor løgn. Åbenlyst misbrug.

Så hård er beskeden fra det danske kongehus i kølvandet på en historie bragt i den engelske avis Daily Mail.

Her skrev avisen, at kronprinsesse Mary ikke er på talefod med sin australske familie, og at hendes bror bevidst havde udelukket at invitere hende med på en familieferie.

Det skriver BT.

Daily Mail er en af verdens største aviser, og under overskriften ”Er kronprinsesse Mary fra Danmark involveret i en bitter familiefejde? Kongelig udelukkes fra familiens ferieplaner” kunne avisens 11 millioner daglige læsere læse, at Mary ikke var på talefod med sin familie.

Daily Mail hentydede blandt andet til en Facebook-besked, som broderen John Stuart Donaldson angiveligt skulle have postet på sin Facebook-profil i august sidste år i forbindelse med en ferie til Rom.

- Jeg håber, I tre har det godt, skrev Marys far, John Dalgleish Donaldson i en kommentar til billedet, hvorefter han tilføjede:

- Har hun, hvis navn ikke skal nævnes, afvist at rejse med jer, eller gav I hende aldrig tilbuddet?, spurgte faren, som altså ifølge Daily Mail hentydede til kronprinsessen med ”hun”.

- Jeg gad ikke engang at spørge, far. Trish (Marys søster, red) taler ikke med hende for tiden, og vi ville gerne more os, lød svaret fra broderen.

Men det hele er en stor løgn, siger kongehuset nu. For historien bygger på en falsk Facebook-profil, siger kongehusets pressechef Lene Balleby til BT:

- Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt, siger Lene Balleby til BT.

Sponsoreret indhold