Nyheder15. januar 2017

Populær DR-radioværts store sorg: - Min søster blev dræbt af sin mand

DR-radioværten Sandie Westh mistede i 2007 sin søster, som blev dræbt af sin egen mand
Sandie Westh.
Sandie Westh.
 (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)

Hun er kendt som den lattermilde og altid glade radiovært, der med stor faglighed styrer de musikalske løjer på radiokanalen P7.

Men privat bærer DR-radioværten Sandie Westh rundt på en stor tragedie. I 2007 mistede hun sin egen søster, der blev dræbt af sin egen mand.

Sandie Westh valgte at fortælle om tabet på sin Twitter-profil i kølvandet på mordsagen fra Ulstrup, hvor en far i sidste uge ifølge politiet tog livet af sin kone og fire børn, hvorefter han tog sit eget liv.

Flere medier har omtalt Ulstrup-sagen som en ”familietragedie”, og disse ord fik Sandie Westh til Twitter-tasterne. Her afslørede hun, at hun i 2007 mistede sin søster.

- I lyset af den sidste uges hændelse, kan man med fordel lige læse her. Vi skal stoppe med at kalde disse kvindemord for “familietragedier.

- Det er sjældent, at jeg egentlig taler om det her med folk, jeg ikke kender, men i 2007 blev min søster dræbt af sin mand, skrev Sandie Westh på Twitter og tilføjede:

- Jeg blev bl.a. mødt af et system, der syntes det var synd for ham. Fordi han var en “forvirret mand.” Men det var og blir aldrig synd for ham.

- De eneste, det nogensinde bliver synd for, er min søster og vi, de efterladte. Så stop med jeres “tragedier.” Kald det hvad det er: Et mord, lyder budskabet fra radioværten.

https://imgix.seoghoer.dk/123556294.jpg
 (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen)

Sandie Westh arbejder som radivært på P7. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Sagen i Ulstrup tog sin begyndelse mandag den 10. januar, da politiet klokken 12.03 fik en anmeldelse om et ”mistænkeligt forhold” på en adresse i Amstrup Bakker ved Ulstrup.

Da politiet ankom, fandt man seks personer døde i huset. Tirsdag udsendte Østjyllands Politi en pressemeddelelse, hvori man udtalte, at det formentlig er faderen, der har dræbt sin kone, sine fire børn og derefter taget livet af sig selv:

- Baseret på de foreliggende oplysninger i sagen er det politiets umiddelbare vurdering, at de fire børn og den 42-årige kvinde alle er blevet dræbt af den 45-årige mand, som efterfølgende tog sit eget liv. Det har tidligere været nævnt i pressen, at der havde været et gasudslip i huset. Der er intet, der på nuværende tidspunkt tyder på, at gas har været årsag til dødsfaldene, skriver politiet i pressemeddelelsen.

De fire børn var to drenge på henholdsvis 3 og 11 år og to piger på henholdsvis 6 og 16 år.

Sponsoreret indhold