Nyheder12. januar 2017

Før familiedrab: Far mærkede 'trykken i hovedet'

Den 45-årige familiefar, der ifølge politiet dræbte sin kone og deres fire børn i Ulstrup i Østjylland, havde været ude for et trafikuheld
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulstrup.jpg
 Foto: Polfoto)

Den meget voldsomme tragedie i landsbyen Ulstrup i Østjylland, hvor 45-årige Morten Nielsen - ifølge Østjyllands Politi - dræbte sin 42-årige hustru, Trine, og deres fire børn i alderen 3-16 år har lammet det lille samfund med en sorg og et savn af ufattelige dimensioner.

Efter at det blev klart, at familiefaderen havde slået hele sin familie ihjel, har alle stillet sig spørgsmålet - hvorfor?

Østjyllands Politi kommer - af hensyn til de pårørende - næppe til at sige noget om motiv, eller om hvordan de seks mennesker døde.

Det er uvist, om Morten Nielsen har efterladt et afskedsbrev.

Men torsdag bringer Ekstra Bladet et interview med Morten Nielsens far, der giver sin forklaring på, hvordan Morten Nielsen kunne komme så langt ud, at han ikke så anden udvej end at udslette hele sin familie for efterfølgende at tage sit eget liv.

Ifølge faderen var Morten Nielsen tirsdag den 20. september sidste år involveret i et trafikuheld på hovedgaden i Ulstrup.

Trafikuheldet fremgår af Østjyllands Politis døgnrapport:

Færdselsuheld med personskade. En 46-årig kvindelig fodgænger krydsede i går kl. 16.11 cykelstien på Hovedgaden i Ulstrup på vej væk fra sin parkerede bil. Hun havde glemt noget i bilen, vendte om og blev ramt let af en 45-årig mandlig cyklist (Morten Nielsen, red.), som kørte på cykelstien. Manden væltede og pådrog sig skader i ansigtet. Han blev efterfølgende bragt til behandling på skadestuen. Men i tiden efter det på papiret forholdsvis harmløse trafikuheld var Morten Nielsen ramt af efterveer, der betød, at han var sygemeldt fra sit arbejde som IT-ansat fra tidspunktet for uheldet og frem til, han blev fundet død i parcelhuset i mandags. - Han havde fået en mindre blødning i hjernen, og det resulterede i hyppige anfald af hovedpine, som Morten opfattede som en 'trykken i hovedet', siger hans far til Ekstra Bladet. Sygemeldingen og hovedpinen betød ifølge faderen, at Morten Nielsen følte, at han ikke kunne udfylde rollen som den ansvarsbevidste, kærlige familiefar, han hidtil havde haft. - Det at være sygemeldt og ikke kunne klare alle de ting, han plejede at gøre i forhold til arbejde, familie og børn er blevet for meget. Han har nok oplevet, at det hele ramlede for ham, tænker jeg, siger faderen til Ekstra Bladet. Han omtaler sønnen i nutid i sin afsluttende bemærkning til Ekstra Bladet. - Morten er ikke noget ondt menneske, og selvom det lyder mærkeligt i denne sammenhæng, så forestiller jeg mig, at han har gjort, hvad han gjorde af kærlighed til sin familie, siger faderen.

Sponsoreret indhold