Troels Kløvedal: Min krop forlader mig stille og roligt

Troels Kløvedal er den 5. december aktuel med bogen \

Troels Kløvedal er den 5. december aktuel med bogen "Alle Mine Morgener på Jorden – mit autodidakte Liv".

Foto: All Over Press

I foråret løftede Mikkel Beha sløret for, at hans far Troels Kløvedal, der er dødsyg af nervesygdommen ALS og lungelidelsen bronkiektasi, trods sin sygdom arbejdede på en bog - hans 18. af slagsen. 

Den bog udkommer den 5. december, og i bogen, der har fået titlen "Alle Mine Morgener på Jorden – mit autodidakte Liv", fortæller en ærlig Troels Kløvedal, hvor svækket han er af sygdom. 

- Jeg er syg og mærker hver dag, hvordan mit legeme forfalder. Mit hoved er normalt, men min krop forlader mig stille og roligt, fortæller eventyreren ifølge Ekstra Bladet i sin bog. 

Det var sidste efterår, at globetrotteren afslørede, at han led af ALS og bronkiektasi, og at det på sigt ville tage livet fra ham.

- At jeg skal dø er helt sikkert, og de fleste dør efter nogle få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, fortæller 74-årige Troels Kløvedal ifølge BT i bogen ”Modne Mænd”, der udkom sidste efterår.

Artiklen fortsætter under billedet. 

 

Eventyreren Troels Kløvedal blev kendt for sine mange rejser med Nordkaperen.

Troels Kløvedal har sejlet jorden rundt hele tre gange. Foto: All Over Press.

I "Alle Mine Morgener på Jorden – mit autodidakte Liv" fortæller Troels Kløvedal, hvordan hans krop er blevet nedbrudt af sygdom. 

- Jeg kan ikke synke mad mere og får ernæring gennem en sonde i maven, kan ikke trække vejret uden en respirator, kan ikke tale mere og hoster slim op af lungerne mange timer hver dag, beskriver Kløvedal i sin erindringsbog. 

I sin bog fortæller Troels Kløvedal også, at han også har sikret fremtiden for sit legendariske sejlskib Nordkaperen - det gør han gennem en fond. 

- Jeg har testamenteret skibet til mine fem børn og ti unge styrmænd og -kvinder, som alle sammen har lånt Nordkaperen i en længere periode og kan gå lige om bord og sejle den. Min ven Knud Foldschack har skruet en fond sammen omkring skibet, skriver Nordkaperen-eventyreren i sin bog. 

Christiania-advokaten Knud Foldschack har i mange årtier været venner med Troels Kløvedal, og han skal sammen med Troels Kløvedals efterladte sikre, at Nordkaperen lever videre, når han selv er død.

- Jeg har en konstant følelse af, at jeg er ude i dårligt vejr, hvilket gør, at jeg mere og mere drømmer om at sejle ind i en atol, i en lagune med stille vand. I rev-passagen står alle de mennesker, som elsker mig, og de vinker til mig, og da jeg er inde i det blå, klare lagune-vand, smider jeg ankeret mellem de smukkeste koraller på en sølvfarvet sandbund, beskriver Kløvedal malende om, hvordan hans sidste stund på jorden burde være, hvis han selv kunne bestemme. 

- Og så dør jeg, og alt er, som det skal være. Først får man det hele forærende, og så mister man til sidst det hele. Sådan er livet, lyder det fra eventyreren, der virker afklaret med sin skæbne.

"Alle Mine Morgener på Jorden – mit autodidakte Liv" af Troels Kløvedal udkommer den 5. december fra forlaget Gyldendal. 

 

\

Foto: PR

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close