Ulf Pilgaard: Jeg havde tvangstanker

Det er ikke nemt at være komikens mester og skulle være sjovere og sjovere på kommando

Det er ikke nemt at være komikens mester og skulle være sjovere og sjovere på kommando

Foto: All OverFor syvende år i streg, har Cirkusrevyen sat billetrekord. Publikums forventninger til det årlige show er tårnhøje. Men det er 72-årige Ulf Pilgaards egne forventninger til sig selv, der er sværest at kapere. De gav den høje skuespiller tvangstanker fortæller han i et interview til bt.dk i dag.

For et par år siden svigtede benene en dag midt i SuperBest i Hellerup. Den næsten to meter høje mand gik dog ikke i gulvet - det hele foregik nemlig oppe i hovedet.

- Det blev forstærket. Jo oftere jeg mærkede, at benene forsvandt under mig, jo værre blev det. Stærkt ubehageligt og fuldstændig uden for min kontrol. Jeg var meget tæt på at søge professionel hjælp dengang, så slemt var det, men jeg gjorde det ikke. I stedet blev jeg nok min egen psykolog, siger han i interviewet.

Ulf Pilgaard: Kæmpe vægttab

Han brugte simpelt hen samme teknik til at få bugt med de dårlige tanker, som han brugte, da han kvittede smøgerne.

- Det er en form for tankekraft, som jeg har brugt i flere sammenhænge. I stedet for at tænke på, at jeg kunne blive nervøs for min tvangstanke eller at jeg ikke måtte tænde en cigaret, blev jeg bevidst om at holde mit fokus stramt på noget andet, noget praktisk.

Lisbet Dahl: Min vildeste brandert

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close