Mikkel Hansen: Hvis folk synes, jeg er arrogant, er det deres sag

Mikkel Hansen har aldrig været særlig begejstret for at stille op til interviews umiddelbart efter en kamp, selv om han har været den helt store danske helt.

Mikkel Hansen har aldrig været særlig begejstret for at stille op til interviews umiddelbart efter en kamp, selv om han har været den helt store danske helt.

Foto: All Over Press)

 
Han er en af verdens allerbedste håndboldspillere, og det har han været i en årrække.
 
Med sin gyldne højre arm og sit kugleleje-håndled kan han hamre og svirpe bolden i nettet bag sprællende keepere nærmest efter behag.
 
 
Den danske verdensstjerne Mikkel Hansen kan bare noget på en håndboldbane, som er helt unikt, og han evner at finde det frem i de mest pressede situationer.
 
Hvem husker ikke hans fantastiske scoring mod Rusland for hele otte år siden ved OL i Beijing.
 
Stillingen var 24-24, tiden var udløbet, men Danmark havde et frikast og havde brug for en sejr for videre avancement i turneringen.
 
 
Alle de russiske markspillere dannede en massiv mur, og i målet stod keeperen klar til at snuppe bolden, hvis det usandsynlige skulle ske - at bolden passerede muren.
 
Mikkel Hansen på 1,96 meter stillede sig op og tog fat om læderkuglen, og inden russerne kunne nå at sige 'Kalinka', havde Hansen på mirakuløs vis kastet bolden over muren med så meget topspin og skru, at den strøg ind helt oppe i det fjerneste målhjørne bag de forbløffede russere. Dansk sejr på 25-24, og daværende landstræner Ulrik Wilbek kom spurtende og hoppende ude fra bænken og løb næsten en banelængde for at deltage i jubelen.
 
Du kan se den fantastiske scoring herunder:
 
 
De fleste sportsudøvere vil gerne tale om deres succeser, men Mikkel Hansen er ikke som folk er flest.
 
Han har haft flere spektakulære scoringer og lavet mange vigtige mål for Danmark i årene efter OL 2008, men lige så godt han befinder sig inden for arealet på 40 gange 20 meter, der udgør en håndboldbane, lige så skidt befinder han sig foran et kamera, når teksten skal udlægges efter slutfløjt.
 
 
Det fortæller han i et interview med magasinet Euroman.
 
Efter den dejlige sejr over Frankrig i OL-finalen i Rio, der sendte guldmedaljer om halsen på de danske spillere, stillede 29-årige Hansen - modvilligt - op til interview med TV 2.
 
– Prøv lige at høre her. Hvad havde jeg lyst til? Jeg havde lyst til at stå i omklædningsrummet med mine holdkammerater, som jeg havde trænet med i flere måneder og kæmpet som en sindssyg med. Medierne betyder noget, men i den situation betyder mine holdkammerater væsentlig mere. Jeg ved godt, at vi skal give det ene interview efter det andet, men folk må også have forståelse for, at man lige efter at have vundet OL ikke har lyst til at stå igen og igen og svare på, hvad man føler, eller hvordan man skal feste, siger han til Euroman.
 
 
Han er klar over, at hans holdning betyder, at folk kan få en bestemt opfattelse af ham som person.
 
– Jeg ville hellere opleve at vinde OL end at fortælle om det. Sådan noget kan folk ikke altid forstå. Hvis nogen synes, jeg er arrogant, må det være deres mening. Måske synes nogen, at det er forkert, men det er jeg ligeglad med. Sådan er jeg, siger han.
 
I interviewet kommer han også ind på den beskidte tone spillerne imellem på banen.
 
Selv tackler han det med ironi.
 
– Der er meget trash talk i håndbold. Det er lidt til grin. Der er modspillere, der siger grimme ting om ens familie under kampen. Det har jeg aldrig helt forstået. De aner jo ikke, hvem min familie er. Jeg bruger mere ironi. Der bliver revet en del i tøjet, og det er forholdsvis irriterende. Så jeg spørger, om de ikke kan vente med at få min trøje til efter kampen. Så skal jeg nok signere den, siger Mikkel Hansen til Euroman.
 
Mikkel Hansen har siden 2012 været på kontrakt i PSG Handball og har vundet en række titler med klubben. Med det danske landshold er de største triumfer sommerens OL-guld og guld ved EM i 2012.
Det er ingen hemmelighed, at Mikkel Hansen ikke altid bryder sig lige meget om rampelyset.
Ofte synes verdens bedste håndboldspiller anno 2011 og 2016 at have det svært med spørgsmål fra journalister på direkte tv, og det kom blandt andet til udtryk efter OL-finalen i Rio, hvor Danmark havde besejret de franske forhåndsfavoritter med 28-26 og overraskende vundet guldmedaljer.
Hansen blev bedt om at troppe op i TV2’s studie, hvilket han gjorde. Men seerne fik vished for, at stjernen over dem alle hellere ville være et andet sted.
Hvad betyder mest
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close