Nyheder15. april 2015

Mikkel Bo Følsgaard: Jeg havde udlængsel

Snart premiereaktuel i ”Rosita”, kan den unge skuespiller godt genkende de følelser som filmens hovedperson går med
Ligesom hovedpersonen Johannes kommer Mikkel Boe Følsgaard selv fra en lille kystby
Ligesom hovedpersonen Johannes kommer Mikkel Boe Følsgaard selv fra en lille kystby
 Foto: Mikael RieckHan kan spejle sig i udlængslen og drømmen om noget større, som rollen i hans næste film tynges af. Men ulig hovedpersonen i filmen "Rosita", der har svært ved at finde sin retning i livet, så har 30-årige Mikkel Boe Følsgaard formået at sætte ord på sin drøm, forfølge den og sagt farvel til hjembyen Gilleleje.

- Ligesom alle andre teenagere har mit problem været at finde ud af, hvad jeg skulle med sit liv. Jeg har mange gange kigget på stjernerne og tænkt "gad vide, hvad jeg skal her", siger skuespilleren og forklarer, at han genkender de følelser i rollen som fiskeren Johannes, der bor i provinsen med sin far. Faren savner efter sin kones død kvindeligt selskab og bestiller derfor en ny kone fra Filippinerne.

Ufrivilligt bliver Johannes trukket ind i forholdet mellem faren og den nye kone, og det bringer oprør i den unge mands liv, der indser, at verden er mere end Hirtshals og fisk.

LÆS OGSÅ: Emil fra 'Arvingerne' har succes med egen familie

- Johannes drømmer om at se verden og komme ud. Det er en udlængsel, som jeg også selv havde lidt af, da jeg boede hjemme siger skuespilleren, der fik sit gennembrud i "En kongelig affære". Men i modsætning til Johannes, som har svært ved at tage skridtet og forlade den søvndyssende fiskerby, havde Mikkel Boe Følsgaard lettere ved at tage afsked med sin trygge barndomsby, fordi han havde familiens opbakning i ryggen.

Han flyttede efter gymnasiet til København og tog ud og rejste. Men inden i ham rumsterede drømmen om at søge ind på teaterskolerne for at se, om han kunne gøre skuespillet til sin levevej. Det krævede dog lidt mod, før drømmen blev sagt højt.

LÆS OGSÅ: Mikkel Boe Følsgaard: Nybagt far

- Jeg har læst et år på lærerseminariet. Så har jeg gerne villet være journalist, så sportskommentator, fodboldspiller eller cykelrytter. Der har været mange forskellige ting. Men det som hele tiden har været det, efter jeg turde formulere det for mig selv, var skuespillet, siger Mikkel Boe Følsgaard og forsætter:

- At have en drøm, som man gerne vil, men som man næsten ikke tør sige højt, fordi man er bange for, at nogen skal grine ad den, kender jeg, siger han og forklarer, at hans familie og venner heldigvis støttede ham i hans beslutning om at forsøge sig som skuespiller.

LÆS OGSÅ: 'Arvingerne' rydder bordet til Robert-uddeling

Med debut i filmen "En kongelig affære" allerede inden han var færdiguddannet og derefter rollen som Emil Grønnegaard i "Arvingerne" er det lykkedes 30-årig Mikkel Boe Følsgaard at etablere sig i den danske filmbranche. Om lidt er han aktuel med "Rosita", og der er flere filmprojekter på vej, fortæller han.

Næste projekt skal nemlig skydes med instruktøren Pernilla August og filmes i Sverige.

"Rosita" får premiere 16. april og er instrueret af Frederikke Aspöck. Med på rollelisten er også Jens Albinus og Mercedes Cabral.

Sponsoreret indhold