Nyheder15. september 2016

Mick Øgendahl: En vild ungdom er vigtig

Den danske komiker Mick Øgendahl mener, at man bliver gradvist voksen. Men der er ingen belønning for det.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mick.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Mick Øgendahl er blandt de bedst betalte komikere i Danmark. Men selv om han nu er 43 og familiefar, har det ikke altid ligget i kortene, at han ville ende med et så veletableret liv.

Tværtimod var den unge mands liv præget af dumdristige beslutninger, flygtige bekendtskaber og lange nætter i byen.

- Jeg var spejlblank, indtil jeg var 25. Jeg havde lige nogle synapser, der skulle nå sammen, siger Mick Øgendahl, hvis nyeste show, "Fest", har premiere torsdag den 15. september.

Da komikeren fra Falster var 20 år, bekymrede han sig, som de fleste andre på den alder, ikke om meget andet end hvornår, han kunne komme i byen igen næste gang.

- Når man er ung, skøjter man rundt fra det ene til det andet og vågner med den ene og den anden, men på et tidspunkt står man i byen og mærker efter og indser, at man ikke orker at vågne op med den person, man ellers var på vej hjem med, siger skuespilleren og fortsætter:

- Så vælger man det fra. Det er jo en røvsyg, voksen tankegang at have. Da man var ung, ville man bare gå med nuet.

Til spørgsmålet om, hvad belønningen er for at vokse op og blive fornuftig, melder Mick klart ud:

- Der er ingen belønning. Derfor tror jeg, der er vigtigt at have en ungdom, hvor man giver den gas og har det skidesjovt. Jeg kan sige med hånden på hjertet, at jeg ikke føler mig snydt for noget som helst, siger den populær komiker og fortsætter:

- Det har givet mig en ro, at jeg har prøvet det, jeg skulle. Man skal passe på med at blive for hurtigt voksen.

Selv oplevede "Spas"-komikeren i stigende grad at han blev voksen, da han blev far. Han har tre børn på ti, syv og tre.

- Når man bliver forælder, er man også nødt til at trække hovedet ud af krudtkammeret og indse, at der er noget, der er større end en selv. Det kræver også nogle røvsyge, snusfornuftige, rationelle handlinger, siger Mick Øgendahl.

At blive ældre er en proces, der kryber ind under huden på en, mener han. Da Mick Øgendahl, der blev født i 1973, var en lille dreng, regnede han sig frem til, hvilket årstal det ville være, når han fyldte 30.

- For der ville jeg eddermame være voksen. Og der var en evighed til, at det årstal ville komme. Men lige pludselig var det der, siger den 43-årige komiker og fortsætter:

- Da jeg fyldte 40, fik jeg også et hak i tuden. I den alder er det for sent at sadle om. Man har stukket sin vej ud. Der er noget mentalt "point of no return" over det.

- Men jeg er super glad for at være der, hvor jeg er.

null

Sponsoreret indhold