Nyheder 25. februar 2014

Mick Øgendahl: Jeg har svært ved at overholde aftaler

Komikeren kører ikke helt så meget med klatten på teateret som de rigtige skuespillere
Foto: All OverTeater er en forpligtende holdsport - i standup er du fri, men alene. Det vurderer skuespiller og komiker Mick Øgendahl, der personligt mener, det mest optimale er at veksle. Lørdag debuterede han med sin første hovedrolle i komedien "Kronprinsen og Danmark" på Nørrebro Teater.

- At spille teater er ligesom at være med i et lille orkester. Man er simpelthen nødt til at finde ud af, hvem der spiller solo hvornår, ellers spiller alle bare solo på samme tid, og så er vi ude i fusionsjazz, og det er der jo ikke nogen, der kan lide, siger han.

Ud over standup har Mick Øgendahl desuden en del erfaring med at lave tv og film - både foran og bagved kameraet. Det er heller ikke første gang, Mick Øgendahl stifter bekendtskab med teatret. Han har tidligere medvirket i forestillingerne "De Alternative" på Bellevue og "Europamestrene" på Frederiksbergscenen.

- Den store fordel ved at spille skuespil er, at man kommer mere rundt om historien og kan gøre karaktererne mere nuancerede, siger Mick Øgendahl og fortsætter:

- Men når man spiller teater, er man også en del af et fællesskab, og det forpligter. Hvis du ikke holder dine aftaler, står det rigtige sted og siger de replikker, som de andre går og venter på, så fucker du det helt op - ikke bare for dig selv men også for de andre, siger han.

Mick Øgendahl: På vandvognen

Han forklarer, at gensidigt ansvar selvfølgelig ikke udelukkende er en dårlig ting. Men det kræver disciplin. Et område, hvor spasmageren Mick Øgendahl oplever, at han godt kan komme til lidt kort.

- Det virker i hvert fald som, jeg har lidt sværere ved at overholde mine aftaler, end de andre, mere rutinerede skuespillere har. Men de har taget mig under deres vinge, og der er en kærlighed til "klassens nye dreng", som jeg sætter stor pris på, fortæller han.

Sammenlignet med teater og film, kan standuppen godt komme til at fremstå noget forenklet og endimensional, mener Mick Øgendahl. Han værdsætter til gengæld den store grad af frihed, der ligger i selv at skrive, producere og performe sine egne one man-shows.

- Men når du laver standup, stå du selv med "lorten", når noget går galt. På teatret løfter vi i flok. Det, jeg bedst kan lide, er vekselvirkningen mellem de to. Efter sådan en omgang teater er det en stor frihed for mig, at jeg bagefter kan gå ud og lave noget standup, siger han.

"Kronprinsen og Danmark" kan ses frem til den 13. april.

Tobias Dybvad: Laver aftale med SBS

Sponsoreret indhold