Nyheder27. oktober 2021

Mette F.s beskeder fra minksag er også slettet

Mette Frederiksens sms-beskeder fra minksagen er blevet slettet automatisk, oplyser Minkkommissionen til TV 2
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_12.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Både sms-beskeder fra statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes departementschef Barbara Bertelsen fra dagene omkring beslutningen om at aflive alle mink er blevet slettet.

Det oplyser Minkkommissionen til henholdsvis TV 2 og Berlingske samt Politiken.

Til TV 2 oplyser Minkkommissionen, at sms-beskederne fra statsministerens telefon slettes automatisk efter 30 dage. Derfor findes beskederne fra starten af november sidste år ikke på telefonen.

Tidligere har B.T. beskrevet, at også sms-beskeder fra statsministeriets stabschef, Martin Justesen er blevet slettet automatisk.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle sms-beskeder er tabt.

Dels forsøger Minkkommissionen ifølge B.T og TV 2 at få genskabt sms-beskederne. Dels har der i kommissionen tidligere været sms-beskeder fra Barbara Bertelsen fremme, fordi de er blevet gemt hos modtageren.

Det har eksempelvis været tilfældet hos departementschef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium Henrik Studsgaard.

Minkkommissionen oplyser til TV 2, at der er tale om fire personer i Statsministeriet, hvor det ikke har været muligt at få udleveret sms-beskeder fra september 2020 til december 2020, fordi de har været slettet.

Alle de fire skal afhøres af Minkkommissionen.

Den første af dem bliver Barbara Bertelsen, der afhøres 18. november. Martin Justesen afhøres 3. december, mens den fjerde person i Statsministeriet, Pelle Pape afhøres 2. december.

Statsminister Mette Frederiksen er den sidste person, der afhøres. Det finder sted 9. december.

Sponsoreret indhold