Nyheder 29. maj 2017

MET og POL fra ”Jagerpiloterne”: Må ikke være i for god form

– Det er ikke super godt, hvis vi er superatleter med en meget lav hvilepuls, fortæller MET til SE og HØR.
(Foto: Peter Grosen)

Som det ses i ”Jagerpiloterne”, bliver deres kroppe udsat for påvirkninger i en helt ekstrem kaliber, når F-16’eren viser, hvad den kan i luften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og det stiller krav til de erfarne piloter MET og POL’s fysik.

– Det er ikke super godt, hvis vi er superatleter med en meget lav hvilepuls. Du skal lave en form for konditionstræning, og du skal have en muskelmasse, du kan spænde, fortæller MET.

– Det ville aldrig gå, hvis du dyrkede maraton. Det er bedre at dyrke styrketræning og kortere løbeture. Det handler om, at i det øjeblik, hvor du sidder i en flyvemaskine, og belastningen bliver stor, gælder det om, at blodet bliver i hovedet. Man spænder musklerne, så du undgår, at blodet forsvinder. Hjertet skal gå i gang med at pumpe hurtigt, og hvis du løber meget, så kan der gå længe, før du får pulsen op, lyder det fra POL.

Begge er enige om, at de kommende år også indeholder jagerfly og masser af timer en anelse nærmere stjernerne end os andre på landjorden.

– Der er jo den officielle pensionsalder. Vi er reddet af en ting. Da vi begyndte, var flyene helt anderledes. Vi skulle dreje flyet hele tiden, og vi fløj tre gange om dagen. I dag er systemet helt anderledes, og det har gjort, at vi stadig kan flyve i dag. POL og jeg ligger nok i den kategori, at vi vil flyve jagerfly. Man skal hele tiden holde sig up to date. Softwaren og våben bliver hele tiden udviklet, så vi skal holde os ajour, siger MET.

– Før i tiden kom jeg hjem og var bare helt færdig, fordi vi blev udsat for G-kraften hele tiden. Nogle eftermiddage måtte jeg bare hjem og sove. Hvis man stadig fløj på den måde, tror jeg ikke, vi fløj mere, siger POL.

Læs mere om MET og POL fra DR's "Jagerpiloterne" i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold