Nyheder23. oktober 2015

Anne Grethe til ”VMD”: - Meget følsomt at være her på sådan en aften

Anne Grethe Bjarup Riis har i aften fundet vej til ”Vild med dans”-studiet i København. Men dansefesten bliver en følelsesladet aften for skuespilleren og instruktøren. I aften er temaet nemlig ”Knæk Cancer”, og Anne Grethes otteårige søn kæmper mod kræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anne_grethe.jpg
 Claus Poulsen

I aften skydes endnu en dansefest i gang, når ”Vild med dans” for syvende gang i denne sæson ruller over skærmen. Men denne aften bliver noget anderledes – og langt mere rørende.

For i aften vil danserne og dommerne – sammen med resten af Danmark – sætte fokus på kræft og kampen mod kræft i forbindelse med dette års Knæk Cancer.

Og blandt tilskuerne i aften sidder en rørt Anne Grethe Bjarup Riis. Privat kæmper hun i disse måneder for at holde sammen på familien og ikke mindst være der for sin søn, otteårige Gilbert. Han fik i maj i år konstateret leukæmi – en kræftsygdom som han nu er i behandling for.

- Det går faktisk rigtig godt med ham, men nu skal han have kemo igen i næste uge, og så vi ved jo, at det går den anden vej. Så det er sådan op og ned. Og det er jo hårdt, men vi holder modet oppe, sagde en tydelig rørt Anne Grethe Bjarup Riis og tilføjede:

- Det er meget følsomt at være her på en aften som i aften.

Anne Grethe Bjarup Riis’ søn fik konstateret sygdommen i maj, efter at han noget tid forinden var faldet i skolen og havde klaget over smerter i ryggen. Efter noget tid havde han fået problemer med at gå, og 21. maj kunne lægerne så fortælle, at de frygtede, at Gilbert havde leukæmi – den kræftsygdom, der er hyppigst forekommende blandt børn, og som en ud af fire ikke overlever.

Men trods den mørke sky over familielivet har Anne Grethe Bjarup Riis dog også et smil på læben fredag aften. Det går trods alt den rette vej med sønnen. Og i aften glæder den 49-årige Anne Grethe Bjarup Riis sig til at samle penge ind i den gode sags tjeneste – og at se de mange dansere på gulvet.

- Det er dejligt at være tilbage, og ja da.. .det trækker da i de gamle danseben, siger Anne Grethe Bjarup Riis, der selv har deltaget i ”Vild med dans” for år tilbage.

Sponsoreret indhold