Nyheder26. september 2015

Anne-Grethe Bjarup Riis’ søn har kræft

Skuespilleren og instruktørens otteårige søn har fået konstateret leukæmi.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-70366.jpg

49-årige Anne-Grethe Bjarup Riis er ellers kendt for sit normalt gode humør og altid skrappe holdninger, men lige nu er der ikke meget at smile af for skuespilleren og instruktøren. Hendes søn Gilbert, som hun har sammen med Bo Mortensen, har nemlig fået konstateret leukæmi. Det skriver BT.

Sygdommen blev opdaget i maj efter Gilbert klagede over ondt i ryggen efter et fald. Et par uger senere kunne han ikke gå, og det gik op for lægerne, at det var leukæmi.

Sønnens sygdom har betydet en kæmpe omvæltning for familien, der også tæller datteren Yrsa på 11 år.

- Både Bo (hendes mand, red.) og jeg er energi-mennesker. Vi plejer at være åbne og imødekommende. Men nu kryber jeg langs husmurene og kan ikke finde ud af at møde folk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til dem. Jeg kan ikke sige, at min søn har fået leukæmi, siger Anne-Grethe til B.T, og forklarer, at det er svært at tale med andre om, fordi hun ikke vil bebyrde dem med sine problemer.

Og det var et chok for familien, da de den 21. maj fik at vide, at Gilbert sandsynligvis havde leukæmi, der er blodkræft og er den hyppigst forekommende kræftsygdom hos børn, hvor det er et barn ud af fire, der ikke overlever sygdommen.

- Jeg tror, psyken passer på én, når man får en dødsdom. Man lader ikke sin krop styre af følelser. Jeg tillod ikke min krop at flippe ud, men havde virkelig brug for at høre efter i timen, forklarer hun til BT, og fortæller også, at de ikke kunne flippe ud efterfølgende, for de ville jo ikke gøre sønnen bange. Men det måtte fortælle ham, at han var alvorligt syg, og at det ville tage omkring to et halv år, før han igen kunne være rask.

[node:aller-related-content]

Efterfølgende har Gilbert været indlagt på Rigshopitalet i tre måneder – og været inde akut tre gange.

- Jeg var ikke klar over, hvor voldsomt et cancerforløb er. Jeg troede, kun, det var canceren, vi skulle kæmpe imod, men nu er det ikke bare kræften, der æder hans krop. Det er også medicinen og dens bivirkninger. Det er fuldstændigt sindssygt, at den medicin, der skal helbrede ham, også kan gøre ham så syg, at han risikerer at dø af det, siger hun.

Og døden er noget, der lurer i baghovedet:

- Vi ved jo godt, at han kan dø af det. Det skal vi kalkulere med, siger Anne-Grethe Bjarup Riis, og fortæller også, at de absolut ikke har fortalt Gilbert selv, at han kan risikere at dø af sin sygdom.

Sponsoreret indhold