Nyheder 20. april 2022

Medie: Pernille Holbøll bliver ny ansvarshavende chefredaktør på BT

Det bliver tidligere chef for den konkurrerende avis, der indtager Michael Dyrbys tidligere rolle som ansvarshavdende chefredaktør for BT
Foto: Ritzau Scanpix

Det er fire måneder siden, at Michael Dyrby stoppede som øverste journalistiske chef på avisen BT, og nu er hans afløser tilsyneladende fundet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er branchemediet Mediawatch, der erfarer, at det bliver Pernille Holbøll – tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet – der overtager chefstolen.

40-årige Pernille Holbøll udgjorde sammen med Kristoffer Eriksen den duo, tidligere topchef Poul Madsen hev ind i chefredaktionen i 2019.

Her var hun chefredaktør frem til 2021. Hun forlod jobbet under sin barsel, efter ledelsesudskiftningen, kort efter en ny strategi på avisen blev rullet ud.

I mindre end to måneder - siden 1. marts - har hun siddet i stillingen som direktør for group branding og media hos det danske bettingselskab Better Collective.

Tidligere har Holbøll været nyhedschef for Metroxpress og arbejdet for TV 2 og DR.

Ovre på Pernilles nye arbejdsplads, BT, har Jonas Rathje husereret som konstitueret i rollen som ansvarshavende chefredaktør, efter Michael Dyrby i december forlod avisen.

Det skete i kølvandet på sagerne om sexisme og metoo, der dukkede op i forbindelse med Discovery-dokumentar ”MeToo: Sexisme Bag Skærmen” om hans tid som chef på TV 2.

Rathje forsætter i sin rolle som chefredaktør, når Pernille Holbøll starter, hvilket efter planen sker i midten af maj.

Sponsoreret indhold