Nyheder8. december 2021

Medie: Her er de nye corona-restriktioner

TV2 erfarer, at Epidemikommissionen anbefaler, at der indføres en række nye restriktioner for at begrænse coronasmitten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Epidemikommissionen anbefaler, at folkeskoleelever går på juleferie allerede den 15. december til den 4. januar for at begrænse coronasmitte. Det erfarer TV2.

Det er er blot en af mange anbefalinger, som Epidemikommissionen har anbefalet af restriktioner for at begrænse coronasmitte. Ifølge TV 2 anbefales det, at de nye restriktioner træder i kraft fredag den 10. december.

Ifølge TV2 News anbefaler Epidemikommissionen kraftigt, at julefrokoster og andre sociale arrangementer op til jul bliver aflyst.

Derudover anbefales det, at nattelivet lukkes, ligesom indendørs og udendørs serveringssteder skal lukkes efter midnat. Desuden lyder anbefalingen, at ansatte og gæster uden coronapas skal bære munbind på serveringssteder, ligesom der skal indføres forbud mod salg af alkohol mellem klokken 24 og 05.

Anbefalingen lyder desuden på, at der indføres et forsamlingsloft, så der ikke må samles flere end 50 stående personer ved indendørs begivenheder.

Epidemikommissionen rådgiver sundhedsministeren og landets andre ministre om håndteringen af samfundskritiske sygdomme, som coronavirus igen blev klassificeret som den 11. november.

Anbefalingerne tages nu op i Folketingets Epidemiudvalg, og hvis et flertal ikke modsætter sig, meldes de nye restriktioner højst sandsynligt ud til pressemødet i Statministeriet, der afholdes i aften klokken 18.30.

Sponsoreret indhold