Nyheder18. september 2016

”Hulubulu-Lotte” er død: Mathilde Gersbys mands rørende farvel

Mathilde Gersby, der spillede hovedrollen i ”Da Lotte blev usynlig” døde blot 37 år gammel, nu har hendes mand skrevet et rørende farvel.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-11098_2.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Mathilde Gersby blev landskendt som ”Hulubulu-Lotte” i 1980’erne. Hun led af sygdommen cystisk fibrose, som er en arvelig sygdom, der langsomt slog hende ihjel, og hun har længe bl.a. også været en varm fortaler for aktiv dødshælp. Sygdommen ødelægger lungerne, og Mathilde havde hele to gange fået nye lunger, men det var ikke nok til at redde hende.

Hun efterlader sig sin mand Søren Saustrup Kristensen og deres søn Hjalte, og nu har hendes mand lagt denne smukke besked på facebook:

Min sol, min højt elskede Mathilde forlod denne verden og blev genforenet med sin far og mange andre gode mennesker, fredag aften.

Hun fik en meget fin død, den som hun havde ønsket sig, kort med sine kære omkring sig. Hun var afklaret og vi fik taget fin afsked med hinanden. Aktiv dødshjælp blev heldigvis ikke nødvendig.

Tak for alt støtten fra alle mulige skønne mennesker, tak for en kærlige og sober pressedækning og særlig tak til det søde personale på Riget som i så mange år, samt her til det sidste, har hjulpet og støttet, trods jeres trange kår. Nu skal vi koncentrere os om at sende vores kæreste Mathilde godt afsted. Det vil tage vores opmærksomhed i nogen tid. Men håber at kampen for aktiv dødshjælp vil fortsætte i Mathildes ånd.

Tak min skat for nogle alt for få, men meget kostbare år. Du vil altid leve i mit hjerte.

Din hengivne mand, Søren.

Heldigvis blev det ikke nødvendigt for Mathilde, at få aktiv dødhjælp, men hun har i lang tid kæmpet for at få det gjort lovligt i Danmark.

- Jeg har ikke lyst til at lide en uværdig død, sagde Mathilde Gersby tidligere på året i et interview med SE og HØR.

Hun kæmpede for at få aktiv dødshjælp gjort lovligt, fordi hun ville have muligheden, da hendes sygdom langsomt nedbryder kroppen, selv om hjernen er sund og rask. Men Mathilde fik fred uden at have brug for den aktive dødshjælp. Og på facebook-siden fortsætter man med at kæmpe for at få det gjort lovligt:

Se flere billeder af Mathilde Gersby - dengang og nu - her:

Mathilde Gersby

Sponsoreret indhold