Nyheder25. september 2017

”Matador”s Vera Gebuhr: At miste sin elskede er det værste

I Korsbæk forsøgte frøken Jørgensen at tage sit eget liv – i virkeligheden nød Vera Gebuhr tilværelsen – lige indtil hun mistede sin mand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vera-gebuhr-lise-noerregaard-malene-schwartz.jpg
 (Foto: All Over Press)

Der var ret langt fra den humoristiske og livsglade Vera Gebuhr til den skrøbelige Inger Jørgensen, som hun skulle portrættere i ”Matador”.

En rolle, hvis dramatiske højdepunkt blev nået i afsnit 12, ”I lyst og nød”, hvor den tidligere Damernes Magasin-ansatte prøvede at tage sit eget liv med hårvand.

Men med tiden nåede Vera Gebuhr også at mærke trætheden af et langt liv, der nåede at vare mere end 98 år.

Det antydede skuespillerinden allerede i et interview med SE og HØR i forbindelse med sin 90-års fødselsdag – kort tid efter at hun havde mistet sin anden mand, Thomas Vrang, som hun nåede 40 års ægteskab sammen med.

– Jeg er ikke bange for at dø, for jeg har haft det så vidunderligt. Men at miste sin elskede. Det er det værste, man kan opleve. Det er så slemt at blive alene, at det ikke kan beskrives. Men man opdager hen ad vejen, at der ikke er nogen, som kan holde en ud, hvis man altid græder, og hvis man altid fortæller om, hvor forfærdeligt det er at være til, fortalte hun i 2006, otte år før sin død.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/lise-noergaard.jpg
De sidste år sad Vera Gebuhr i kørestol, og det tog hårdt på hendes humør. (Foto: All Over)

Blev muntret op

Bedre blev det ikke, efterhånden som benene gav op, og i Billed-Bladet fem år senere fortalte 95-års-fødselaren, der nu sad i kørestol, at hun bestemt ikke håbede, at hun skulle fejre sin 100-års fødselsdag.

Det nåede hun da heller ikke. Halvandet år før den ekstrarunde dag gav kroppen op – i Gentofte-hjemmet, hvor hun havde boet i 50 år.

– Hun ønskede selv at dø, og det var noget, vi i familien havde talt om. Når hun sagde, at hun ville dø, forsøgte vi selvfølgelig at opmuntre hende og få hende til at tænke på alle de gode stunder, som hun jo også havde, fortalte barnebarnet Benjamin Vrang til Ekstra Bladet.

Blandt Vera Gebuhrs nærmeste venner var den næsten jævnaldrende ”Matador”-forfatter Lise Nørgaard.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/vera-gebuhr-lise-noerregaard.jpg
Vera Gebuhr var blandt Lise Nørgaards gode vennerallerede før ”Matador”. (Foto: All Over)

Lise Nørgaard: Et livstykke

Hun husker også, at de sidste samtaler med skuespilleren kunne være deprimerende, fordi Gebuhr tydeligvis så frem til, at det sidste kapitel i hendes tilværelse var skrevet.

– Hun ringede tit til mig den sidste tid og sagde: ”Nu tror jeg snart, jeg dør, for jeg gider ikke mere”, fortæller Lise til SE og HØR.

Heldigvis husker veninden først og fremmest utallige glade stunder med Vera Gebuhr.

– Hun var det, jeg vil kalde et livstykke. Hun var altid opsat på at få det bedste ud af alting, lyder det fra Lise Nørgaard.

Sponsoreret indhold